Amazon får rettighederne til James Bond efter MGM-opkøb

Amazon får adgang til tusindvis af film og -tv-serie med opkøbet af MGM og får rettighederne til James Bond-filmene blandt andet.

Amazon får rettighederne til James Bond efter MGM-opkøb

EU’s konkurrencemyndigheder har netop godkendt Amazons opkøb af MGM. De fastslog, at der ikke var en stor del overlapning mellem de to selskaber, og at “MGM’s indhold ikke kan betragtes som must-have” sammenlignet med andre studier.

Den amerikanske konkurrencemyndighed Federal Trade Commission har også gennemgået og accepteret opkøbet.

James Bond, Rocky og RoboCop

MGM er en af verdens største underholdningsbrands inden for tv og film og med opkøbet får Amazon rettighederne til James Bond-, Rocky- og RoboCop-filmene.

Med MGM-opkøbet får Amazom med et slag adgang til over 4.000 film og 17.000 afsnit fra TV-serier. MGM-filmene omfatter klassikere som Thelma & Louise, The Silence of the Lambs, The Magnificent Seven og Raging Bull.

Amazon vil udgive nye James Bond-film i biograferne i stedet for at holde fast i dem som eksklusive Prime Video-film.

Det er sandsynligt, at langt de fleste MGM-film og -tv-serier vil ende på Prime Video efter biograffilm og efter udløbet af aftaler med andre streamingplatforme.

Se også: Mobilabonnementer med streaming

Ringenes Herre er næste store våben

Det bliver spændende at se, om Amazon kan kapre kunder fra Netflix og Disney+ med opkøbet. En ting er dog at have et stort bagkatalog, noget andet er også at kunne holde kataloget opdateret med relevant indhold.

Amazon har store forventninger til deres kommende tv-serie over Ringenes Herre, der bliver hvis ikke den dyreste tv-serie i verden, så i hvert fald en af de allerdyreste. Serien har forventet premiere den 2. september 2022.

Se også: De bedste streamingtjenester