Nu fjernes MobilePay fra Netto, Bilka, føtex og Salling

Nu er det slut med at betale med MobilePay i Netto, Bilka, føtex og Salling. Dansk Supermarked skifter nemlig til Nets’ Dankort på mobilen den 1. april.

Nu fjernes MobilePay fra Netto, Bilka, føtex og Salling

Dansk Supermarked, som står bag butikskæderne og varehusene Netto, Bilka, føtex og Salling, har i længere tid meldt offentligt ud, at MobilePay udgår som betalingsløsning til fordel for det kommende Dankort på mobilen, som Nets står bag.

Nu er skiftet kommet et skridt nærmere, for Dansk Supermarked er allerede gået i gang med at afmontere de MobilePay-bokse, der er opsat i mere end 500 af de 1.400 butikker, som detailhandelskoncernen råder over. I stedet vil du se et klistermærke, hvor der står, at Dankort på mobilen vil blive opsat og at MobilePay derfor ikke længere virker.

Læs også: Danske Bank vil ikke indbygge Nets’ mobile Dankort i MobilePay

Kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked, Kasper Reggelsen, fortæller til Mobilsiden.dk, at man har været i gang i den seneste uges tid med at fjerne MobilePay-boksene i butikkerne. Det er noget, som vil fortsætte frem til 1. april, hvor erstatningen fra Nets går i luften.

»Da boksene skal fjernes – og nye, der bruges til det mobile dankort, skal installeres – i mere end 500 butikker, tager det selvsagt lidt tid. Og det vil både ske i Netto, føtex mv.,« siger han til Mobilsiden.dk.

Det betyder ifølge Nettos hjemmeside, at du kan opleve, at din lokale Netto i en periode ikke tilbyder nogen løsning til betaling af dine varer med mobilen, indtil den officielle iOS- og Android-app til Dankort på mobilen lanceres den 1. april.

Coop satser også på Dankort på mobilen

Dansk Supermarked er ikke den eneste koncern, der vender Danske Bank og MobilePay ryggen. Coop, som står bag butikkerne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Irma og Fakta, kunne få dage før Dansk Supermarked meddele i september måned, at den også satser på Nets’ Dankort på mobilen.

Fælles for Dansk Supermarked og Coop er, at MobilePay ikke endegyldigt afviser at understøtte både MobilePay og Dankort på mobilen. Faktisk håber begge koncerner, at Nets og Danske Bank kan blive enige om en løsning, hvor de to konkurrerende betalingsløsninger kan virke enten side om side eller integreret med hinanden.

Læs også: Slut med Swipp: 70 banker skifter til MobilePay

Det ser dog næppe ud til at blive tilfældet lige foreløbig, da Danske Bank i sidste uge afbrød længere tids forhandlinger med Nets om netop at integrere Dankort på mobilen i MobilePay.