Venstre går nu ind for brug af ansigtsgenkendelse

Venstres næstformand og retsordfører, Inger Støjberg, slår fast at Venstre nu officielt går ind for brug af ansigtsgenkendelse i politisager.

Venstre går nu ind for brug af ansigtsgenkendelse

Det er nu officielt at Venstre går ind for brugen af ansigtsgenkendelse i politisager, skriver Ritzau. Det slog Venstres næstformand og retsordfører, Inger Støjberg, fast i et interview med Berlingske.

Det er ikke mere end to måneder siden at Inger Støjberg blev irettesat af flere af sine partifæller om netop ansigtsgenkendelse. Dengang havde hun som partiets retsordfører i et interview åbnet op for at indføre ansigtsgenkendelse i overvågningen i ghettoområder, hvorefter flere medlemmer af folketingsgruppen slog fast, at Venstre altså ikke går ind for generel ansigtsgenkendelse.

Læs også: Telia og Telenor klar til at teste 5G i Danmark

Ansigtsgenkendelse skal bruges hvor det giver mening

Knap to måneder senere melder Venstre nu officielt ud, at de ind for ansigtsgenkendelse.

“For os i Venstre har det været meget vigtigt at få de principielle overvejelser på plads, for det er en svær diskussion, det erkender jeg. Det er den principielle diskussion, om vi mener, man skal benytte ansigtsgenkendelse eller ej, vi har haft. Og det gør vi,”

siger Inger Støjberg og fortsætter:

“Vi er tilhængere af moderne teknologi, de steder hvor det giver mening. Det gør det for eksempel, når politiet leder efter en terrorist eller andre, man skal have fat på.”

Angiveligt har der blandt flere afpartiets folketingsmedlemmer været modstand mod benyttelsen af ansigtsgenkendelse, hvor blandt andet spørgsmål om sikring mod misbrug og beskyttelse af personfølsomme oplysninger har været oppe.

Læs også: Huawei får begrænset rolle i Storbritanniens 5G-netværk

Skal kunne aktiveres efter behov

I Venstre er man nu nået frem til et løsningsforslag, hvor kameraer med ansigtsgenkendelse kan aktiveres i forbindelse med en konkret politisag og efter en dommerkendelse. Herefter skal udvalgte kameraer benyttes med ansigtsgenkendelse, hvor kun en specifik person følges og genkendes, og tilfældigt forbipasserende filmes, men ikke gemmes i systemet.

En interessant udmelding efter at både EU, i et lækket dokument, og Google advarer mod brug af teknologien, inden man ved mere om de risici der kan være.

Læs også: Ansigtsgenkendelse bør midlertidigt forbydes i EU