VoLTE rykker et stort skridt nærmere

Nu varer det ikke længe, før man kan benytte 4G LTE til taleopkald

VoLTE rykker et stort skridt nærmere

De to teknologi og netværkskæmper Qualcomm og Ericsson har gennemført en succesfuld test af handover af taleopkald mellem et 4G LTE netværk og et 3G WCDMA netværk. Den succesfulde test baner nu vejen for 4G LTE telefoner med VoLTE. Det skriver Cellular-news.

Der er allerede 4G LTE telefoner på markedet – primært i USA – men disse telefoner benytter kun 4G LTE delen til data, mens alle samtaler stadigvæk bliver foretaget over teleselskabernes 3G eller 2G netværk.

Hvis man modtager et opkald på en 4G LTE telefon, så skifter telefonen altså automatisk fra 4G LTE netvæket over til enten et 3G eller 2G netværk for at gennemføre opkaldet. Det betyder desværre også et markant øget strømforbrug, da telefonerne altid skal holde forbindelsen til to netværk på samme tid.

Derfor udvikles VoLTE i øjeblikket på livet løs, og det er her den nye test kommer ind i billedet. VoLTE står for Voice-over-LTE, og det er den standard, som mobilproducenterne i fremtiden vil benytte til at transportere samtaler over et 4G LTE netværk.

Men før man indfører VoLTE på 4G LTE netværkene, så skal skal det være muligt at lave et skift mellem 4G og 3G/2G netværk, hvis der f.eks. pludselig ikke længere er 4G dækning.

Qualcomm og Ericsson har nu gennemført en test, som i praksis demonstrerer at det er teknisk muligt at føre en VoLTE samtale på et 4G LTE netværk, og mens samtalen foregår, så kan telefonen skifte tilbage til et 3G netværk. Netop denne vigtige funktion er en af de sidste sten på vejen, før VoLTE begynder at finde vej på til teleselskabernes netværk og til forbrugernes smartphones.