Volvo teaser for ny lille elbil – EX30 på vej?

Under præsentationen af deres nye store elektriske flagskib-SUV overraskede Volvo med en teaser for en kommende lille elbil.

Volvo teaser for ny lille elbil – EX30 på vej?

Volvo løftede i går sløret for elbilen EX90, der er bilmærkets nye store topmodel. Der er ingen tvivl om, at EX90 er en lækker elbil, men med en pris fra knap én million er den ikke for alle. Dog sluttede Volvo deres præsentation af på en ret så interessant måde, hvor der blev teaset for en lille elbil.

De små elbiler er på vej… men hvornår?

Der bliver lanceret den ene elbil efter den anden, men typisk af den store og meget dyre slags. Se bare alle de seneste lanceringer: Polestar 3, BMW iX, Lotus Eletre, NIO ET7, Audi Q8 e-tron og ikke mindst Volvos nye EX90. Dog begynder vi så småt at se lidt mindre og billigere elbiler – se bare de kommende MG4 Electric, Hyundai IONIQ 6 og BYD Atto 3, der er udmærkede eksempler på dette. Men så små er disse biler altså heller ikke.

EX90 viser vejen

Den nye Volvo EX90 er interessant på mange måder, men mest af alt fordi den viser, hvad vi kan forvente os af Volvos elbiler i fremtiden. Som for den forbedrede sikkerhed, det minimaliske design, det øgede fokus på bæredygtighed og ikke mindst det nye Android Automotive infotainment. Og her er det, at Volvos teaser fra onsdagens event kommer ind i billedet.

I de sidste sekunder af eventet viser Volvo den nye EX90 hvorefter lyset slukkes. Lysglimt afslører et par gange en anden bil ved siden af EX90 – en meget mindre bil. Der er slet ingen tvivl om, at dette er en kommende lille Volvo-elbil, hvis du spørger os. Herunder kan du se dens silhouette.

Volvo EX30
Den nye Volvo EX90 og en meget mindre kommende elbil fra Volvo.

Er det en Volvo EX30?

Volvo har allerede mindre elbiler end EX90 i deres sortiment: Volvo XC40 og Volvo C40 Recharge, som begge har været til test her på mobilsiden. Dog er det stadig modeller, der koster fra cirka 400.000 kroner.

At vurdere ud fra silhouetten på billedet herover, er der her tale om en meget mindre SUV/crossover. Et kvalificeret gæt herfra går på en Volvo EX30, men intet er officielt endnu.

Derfor ved vi heller ikke noget om denne elbil fra Volvo endnu. Hvor lille/stor bliver den? Hvad vil den koste? Får den det nye Android Automotive? Hvad er rækkevidden? Der er mange spørgsmål.

Rygter påstår, at den vil blive bygges på den nye SEA-platform (Sustainable Experience Architecture), der også er brugt til den nye Smart #1 . Smart #1 kommer med en rækkevidde på 350 kilometer på en opladning og 150 kW lynopladning.

Det tyder dog på, at vi ikke skal vente længe med at få svar på nogle af disse. Dette er en model, som Volvo vil præsentere til næste år. Præsentationen afsluttes nemlig med stort “2023” bag begge biler.

Se også: Nyheder om elbiler