Lanceringsdato for Samsung Galaxy Ring afsløret

Samsung er på vej med sin første wearable-ring, som ifølge nyt rygte bliver præsenteret ved et nyt Galaxy Unpacked-event i juli.

Lanceringsdato for Samsung Galaxy Ring afsløret

Under annonceringen af Galaxy S24-serien i sidste måned afslørede Samsung også den lille bærbare enhed Galaxy Ring for første gang. Den sydkoreanske producent oplyste dog ikke andet, end at den nye, smarte ring vil komme “snart”. En mere nøjagtig tidsramme kom Samsung ikke med.

For et par uger siden kunne en Samsung-chef oplyse, at ringen vil komme til salg i løbet af anden halvdel af 2024. Det er dog stadig ret upræcist, men heldigvis kan det sydkoreanske medie ETNews gøre os klogere på, hvornår vi får den lille wearable at se fra Samsung.

Læs også: Samsung Galaxy Ring: Den smarte ring bliver en realitet

Bliver lanceret allerede i juli

Ifølge avisens oplysninger har Samsung planer om at lancere Galaxy Ring ved et event kaldet Galaxy Unpacked 2024 Part 2 allerede i løbet af anden halvdel af juli måned.

Efter sigende er enheden i stand til at måle puls, iltniveau i blodet, lave en EKG og overvåge din søvn. Tilsyneladende kan ringen også bruges til at gennemføre kontaktløse mobilbetalinger via NFC, og den kan også kontrollere en tilsluttet smartphone i en eller anden grad. På nuværende tidspunkt er Galaxy Ring formentlig på prototypestadiet, og masseproduktionen ventes at begynde i andet kvartal 2024.

”Vi bestemte os for at lancere ringen, fordi vi mener, at den er vigtig for at gøre den digitale sundhed komplet i en formfaktor, der er praktisk at bære i længere tid,” sagde TM Roh, der er præsident for Samsung Electronics, tilbage i januar.

De forskellige muligheder for fitness- og sundhedstracking, der menes at komme til Galaxy Ring, er ganske vist allerede mulige i Galaxy Watch-serien. Det, der gør ringen interessant, er dens ekstremt lille størrelse, og den er lettere at have på, især når man sover. Hvordan batteritiden er, må vi dog vente med at blive klogere på.

Se også: Test Samsung Galaxy S24 Ultra

Foto: Oura

Et nyt marked i udvikling

I dag er det producenten Oura, der er førende på markedet for smarte ringe. Ouras smarte ring koster fra 2.500 kroner med fragt. Ringen kan måle eller overvåge ting såsom søvn, temperatur, aktivitet, puls, menstruation og stress.

Med Galaxy Ring vil Samsung gerne ind på dette marked. Også Apple siges at være i gang med at udvikle en smart ring, men det kan vare flere år, inden den kommer på markedet.

Se også: Bedste smartwatch til Android-mobiler