Apple lancerer billige AirPods Lite i år

En billig udgave af AirPods - måske kaldet AirPods Lite - kommer senere i år. Prisen bliver formentlig helt nede omkring 850-900 kroner.

Apple lancerer billige AirPods Lite i år

Det forventes, at Apple vil forny sit AirPods-sortiment senere på året med flere nye modeller. I et nyt investornotat mandag bekræftede analytikeren Jeff Pu disse forventninger og oplyste, at Apple vil udgive nye og billigere “AirPods Lite” engang i løbet af anden halvdel af 2024.

Jeff Pu bekræfter også, at der kommer nye AirPods Max senere på året.

Læs også: Tilbud: Gratis AirPods (2. gen.) ved køb af billigt mobilabonnement

Flere kilder melder om nye AirPods Lite

I rapporten forklarer Jeff Pu, at produktionen af AirPods vil stige senere på året takket være lanceringen af en ny, prisvenlig model. Jeff Pus rapport fokuserer bredt på AirPods-produktionens indvirkning på Apples samlede forsyningskæde og dens partnere. Samlet set vil Apples salgsvolumen af AirPods-produkter falde med 4 procent i 2024 til 55 millioner enheder på grund af “lavere efterspørgsel efter eksisterende modeller.”

Jeff Pu giver ikke nogen specifikke detaljer om, hvad man kan forvente af disse billige AirPods, som han kalder “AirPods Lite”. Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo har også rapporteret, at Apple arbejder på en billig udgave af AirPods, som vil blive lanceret i 2024. Ming-Chi Kuo har antydet, at de såkaldte “AirPods Lite” kan få en pris på 99 dollar. Det vil svare til 850-900 kroner i forhold til, hvordan Apple normalt prissætter sine produkter. For eksempel koster 2. generations AirPods 129 dollar eller 1.199 kroner i Apples webshop.

Mark Gurman fra Bloomberg har gentagne gange rapporteret, at Apple planlægger at introducere 4. generations AirPods i år med to forskellige modeller. Begge AirPods 4-modeller forventes at have et nyt design og USB-C-opladningsetui, men kun en mere avanceret og lidt dyrere variant vil understøtte funktioner som aktiv støjreduktion (ANC).

Det er uklart, om Jeff Pu og Ming-Chi Kuo henviser til den samme billige version af AirPods 4 som Bloomberg, eller om der er tale om et helt andet produkt. Vi får formentlig mere at vide, som året skrider frem.

Læs også: Kig efter denne blå mærkat, inden du køber et smart home-produkt

Apple satser stort på gadgets

Apple har de senere år haft stort fokus på gadgets. Her kan eksempelvis nævnes AirTags, Apple Watch, det nye Vision Pro-headset, Apple Pencil, HomePod, Apple TV, MagSafe naturligvis AirPods samt AirPods Max.

Apple har oplevet stor succes med deres gadgets, men for nyligt kom det frem at de små og ellers smarte AirTags, har været brugt til at stalke

Læs også: Jabras seneste trådløse in ear-høretelefoner får “banebrydende” opdateringer