Apple Vision Pro er en prototype – først færdig om fire generationer

Apple Vision Pro er langt fra færdig. Det vil tage Apple fire generationers udvikling af produktet, før det når et stadie, der minder om færdigt, lyder det internt hos Apple.

Apple Vision Pro er en prototype – først færdig om fire generationer

Det kan komme til at tage fire generationers udvikling af Apples mixed reality-headset Vision Pro at nå sin ”ideelle form”.

Sådan lyder fortællingen internt i Apples afdeling for Vision-produkter, erfarer den velvidende Bloomberg-journalist Mark Gurman.

Læs også: Her kan du købe Apple Vision Pro i Danmark

Apple Vision Pro har problemer med både software og hardware

I seneste udgave af sit nyhedsbrev, Power On, skriver Mark Gurman, at fornemmelsen mellem visse medlemmer af den afdeling, der arbejder med Apples Vision-headsets, er, at der er meget arbejde tilbage, inden headsettet kan betegnes som tilstrækkeligt raffineret til, at kunderne kan bruge det på daglig basis.

Nu står det ikke helt klart, hvad Apples udviklingsteam mener med ”ideel form”, men man kan få en idé om det hos dem, der allerede har købt headsettet. Iblandt dem har der været problemer med både software og hardware.

Mange føler, at headsettet ganske enkelt er for tungt og uhåndterbart til at kunne have på i længere tid. Et vigtigt punkt for Apples ingeniører at løse er en generel reduktion af headsettet fysiske størrelse eller i hvert fald vægt.

Andre har kritiseret batteritiden, manglen på dedikerede apps, og at visionOS har været plaget af overdrevet mange bugs.

Læs også: De første test og anmeldelser af Apple Vision Pro

Vision-headsets kan erstatte iPad med tiden

Hvis Apples ingeniører kan løse de problemer i løbet af de kommende fire generationer af headsettet, som det har været tilfældet med udviklingen af både iPhone, iPad og Apple Watch, mener Mark Gurman, at Vision Pro med tiden kan erstatte iPad.

Apple har haft ”blandede resultater” med sit forsøg på at positionere iPad som mere end en erstatning af Mac, mener Mark Gurman. Selvom Apple har forsøgt at gøre iPad til en multitasking-enhed med funktioner som Organisator, har iPad haft svært ved for alvor at blive en enhed, hvor man klarer produktivitetsopgaver på som på en Mac.

”Enheden (iPad, red.) har mistet sit oprindelige formål og er blevet en mere forvirrende del af Apples produktportefølje,” skriver Mark Gurman.

Når det kommer til Vision Pro, der har en startpris på 3.500 dollar eller hvad der nok vil svare til 32.000 kroner, ”kommer det til at kræve nogle hardwareopdateringer, en række softwareopdateringer og meget bedre understøttelse fra appudviklere og indholdsskabere for virkelig at gøre headsettet til den erstatning af iPad, som det kan blive. Indtil da er Vision Pro egentlig en prototype – men én, som du skal betale Apple for privilegiet at teste,” skriver Mark Gurman.

Læs også: Hvilke apps virker med Apple Vision Pro? Se alle apps her