Bragi Dash Pro headsettet fungerer også som tolk

Pionererne bag det første alt-i-en øresnegl er ude med et nyt headset der kan forstå og oversætte hvad der bliver sagt på andre sprog.

Bragi Dash Pro headsettet fungerer også som tolk

For tre år siden var tyske Bragi de allerførste til at opfinde og kreere det intelligente micro-headset som på fuldstændig trådløs vis spiller og lagrer musik.

Kickstarter-projektet døbt ’Dash’ blev hurtige en succes, men det fik svært ved at leve op til den indledende hype og er siden blevet overhalet af techgiganters alternativer såsom Apple Airpods og Samsungs Gear IconX.

Næste produkt fra det tyske selskab, ’Dash Pro’, tager det originale koncept, forfiner og trækker det mod en ny, mere intelligent og innovativ retning: det kan fungere som tolk.

Alt-i-en headsettet

At kalde Dash Pro for en schweizerkniv af et headset er næsten en underdrivelse. Det kan alt det et headset kan, såsom at spille musik trådløst, modtage opkald samt aktivere Siri og andre digitale assistenter. Men den kan meget, meget mere til.

Den har 4GB lagerplads ombord, og den fornødne elektronik til, at den kun fungere som selvstændig MP3 afspiller. Et hvis grad af støjreduktion er også inkluderet, hvor du samtidig kan vælge hvor meget omverdenen skal trænge igennem din playliste.

Selvsamme elektronik fungerer også i samspil med en stribe indbyggede sensorer så den kan registrere dagens aktiviter – og igen, meget, meget mere.

Den registrerer automatisk hvorvidt du er i gang med et løb, en cykel- eller en svømmetur, hvor den holder styr på alskens informationer som tid, distance, puls, vejrtrækning, skridt, laps, tempo og hastighed. Det bør tilfredsstille selv den mest datadrevne motionist.

Dens mest innovative feature kommer dog i samspil med den AI-baserede iTranslator app der kan forstå op til 40 forskellige sprog og oversætte dem i realtid. Blandt andet dansk.

Bragi Dash Pro
Bragi Dash Pro er vandtæt, så det kan komme med på svømmeturen. Foto: Bragi

Holder længere

Med Dash Pro adresserer Bragi samtidig noget af den kritik der forfulgte den oprindelige Dash. Batteriet er styrket, så de nu klarer sig igennem 5 timer, næsten dobbelt så længe som forgængeren.

Den medfølgende ladedock og rejseetui giver samtidig op til 30 timers ekstra drift.
Proen bliver samtidig først med Bragi OS – et styresystem som selskabet lover, vil få hyppige opdateringer.

Bragi Dash Pro kan bestilles fra i dag af til en vejledende pris på 349 Euro, svarende til omkring 2.500 kroner.