Dårligt salg passer ikke: Sony PSVR2 overgår originalen

Sony bekræfter, at der er solgt 600.000 styk PSVR 2 i løbet af de første seks uger på markedet - dermed overgår det salget af det første PSVR.

Dårligt salg passer ikke: Sony PSVR2 overgår originalen

Ved et Business Segment møde bekræftede Sony, at PlayStation VR2 er solgt i knap 600.000 eksemplar i løbet af de første seks uger på markedet frem til april.

Det betyder, at PSVR2 har overgået PSVR i salgtal, da det headset solgte omkring 550.000 eksemplar i løbet af sine første seks uger på markedet.

Disse tal kommer fra en graf i en præsentation om Game & Network Services, Sony afholdt ved mødet den 24. maj.

Grafen viser PSVR2-salget, der efter seks uger lå på lige under 600.000 enheder, altså bedre end det originale PSVR-headset. Det er en stigning på otte procent, som Sony også nævnte ved præsentationen.

Se også: De bedste VR-headset

Rygter om dårligt salg afvist

Bekræftelsen er samtidig en afvisning af de rygter om salgtallene, vi tidligere har hørt fra analyseselskabet IDC. Overfor Bloomberg bemærkede IDC, at Sony formentlig kun havde solgt omkring 270.000 headsets fra lanceringsdatoen og frem til udgangen af marts.

De seks uger, vi ser i Sonys graf, dækker næsten præcis same periode – fra ugen omkring 22. februar og frem til ugen, der sluttede med 2. april, så IDC’s vurdering ramte altså omkring 330.000 enheder forkert.

Det originale PSVR-headset solgtes i en million eksemplar på omkring otte måneder. Der er altså også mulighed for, at PSVR2 ikke kun slår forgængerens salg i løbet af de første uger, men også hurtigere når op på en million solgte headsets.

Se også: Priser på VR-headset

Forventer at PSVR2 sælges i over 5 millioner eksemplarer

Totalt er PSVR solgt i over fem millioner eksemplar, men alligevel har Sony CFO Hiroki Totoki for nylig udtalt, at han ser det som sandsynligt, at PSVR2 kommer til at sælge endnu bedre.

Disse nye salgstal for PSVR2 kommer lige inden Sonys PlayStation Showcase, der blandt andet kommer til at byde på et smukig på spil under udvikling fra top-studier, spil der skal lanceres globalt til PS5 og PSVR2.