Derfor har AirPods Max alvorlige kondensproblemer

Det er kommet frem, at AirPods Max headsettet fra Apple døjer med alvorlige kondensproblemer. Det bunder i alvorlige ingeniørfejl.

Derfor har AirPods Max alvorlige kondensproblemer

Apple er for ganske nyligt udkommet med deres AirPods Max med memory foam men ud fra nogle af de tidligste anmeldelser af produktet, er det blevet nævnt flere gange, at der er et kondenseringsproblem på indersiden af ørebøfferne. Og det har altså ikke noget at gøre med svedige ører.

AirPods Max bygget i materialer der giver alvorlige kondensproblemer

Den amerikanske anmelder og programmør, James Rogers, tog sagen i egen hånd og undersøgte problemet nærmere. Og ganske rigtigt, to timer inde i lytningen med AirPods Max på, begyndte ørebøfferne at kondensere indvendigt. James Rogers arbejder med Energy Management and Monitoring and Systems Integration, hvorfor det altså er smart at lytte med, når han her fortæller lidt om produktionsproblemet bag kondenseringen i AirPods Max. Det er ganske enkelt valget af materiale, der her er grunden til kondenseringsproblemet.

AirPods Max’ yderside er af aluminium, som er en effektiv varmeleder og puderne på indersiden er af memory foam, som er et materiale, der holder godt på varme. Fordelen med memory foam er dens evne til at tilpasse sig ethvert øre og gøre det en blød og behagelig lytteoplevelse for alle. Derudover er det også med til at skærpe effekten af Noise Cancellation – altså støjreduktion.

Men det er altså i samme proces, at indfangelsen af varmen sker, og dermed hvordan der kommer kondens. Aluminium, som er materialet på AirPods Max ydre, er en god varmeleder, hvorimod plastik ikke er det. Det er ret vildt at tænke på, hvordan et rum, fyldt med Apples design- og ingeniørteam, ikke har diskuteret og italesat det potentielle problem ved anvendelsen af aluminium fremfor plastik. Det er sandelig viden, de burde kende til.

Se også: Test af høretelefoner

Som en kold cola på en varm sommerdag

Problemet burde også have vist sig i test, men alligevel er produktet kommet på markedet med et kondensproblemer. Det kan sammenlignes med en kold Coca Cola på en varm sommerdag. Når metallet oplever klimaskift og dermed temperaturskift, reagerer metallet ved at kondensere.

Hvis coladåsen og væsken indeni har samme temperatur som klimaet, er dåsen tør. Processen i AirPods Max er den samme, men den anden vej omkring; det indvendige af ørebøfferne er koldere end memory foam-puderne på indersiden, og det er her at kondenseringen så opstår imellem øre og pude.

Apple bør tage sig af problemet og en mulighed kunne være at tweake lidt ved opskriften på den memory foam de anvender. De skal sørge for, at den ikke genererer så meget varme. Apple bør ganske enkelt udvikle nogle alternativer til de allerede eksisterende ejere af AirPod Max – af et materiale som ikke genererer lige så meget varme.

Se også: Find bedste priser på over ear høretelefoner

Ny Apple-gate?

Om der er tale om en Apple ”gate” eller ej, er ikke sikkert. Men det er en kæmpe skuffelse at se så uovervejet produktion fra Apple. I hvert fald, når vi ser på produktets pris. Så bør alt bare spille burde det være i orden og de bør sørge for reparation til potentielle skader grundet kondensering.

AirPods Max er i øvrigt et udmærket headset. De første test af AirPods Max roser i hvert fald lyd og batteritid og faktisk også materialerne. Det er et behageligt headset at bruge i længere tid. Apples super skarpe og innovative ingeniørteam bør dog barelige tage et ekstra kig på, hvad deres skolepapirer siger om basale kondenseringsvidenskab…

Se også: Nyheder om høretelefoner