Facebook og Ray-Bans smarte briller kan blive lanceret i morgen

Facebooks første AR-briller bliver lanceret sammen med Ray-Ban og de kan blive præsenteret allerede i morgen, tyder alt på.

Facebook og Ray-Bans smarte briller kan blive lanceret i morgen

Den 9. september ser ud til at blive dagen, hvor Facebook og Ray-Ban vil vise deres fælles projekt med smarte briller frem. Ray-Ban har i hvert fald lagt en reklameside ud med en silhuet af et par briller, datoen “09.09 2021” og teksten “sign up now to get your release notification”.

Facebook og Ray-Bans AR-briller kan blive lanceret i morgen

De skriver ikke direkte, om det er nyheder produktet eller om der er tale om en egentlig lancering. Ray-Bans hjemmeside lover også, at “this is one story you’re going to want to follow”, hvilket kan tolkes som en henvisning til Facebook Stories.

Ray-Bans annoncering falder sammen med andre teaser-videoer fra Facebooks administrerende direktør Mark Zuckerberg og chefen for virtual og augmented reality Andrew Bosworth. Her kan man se videoklip med Bosworth og Zuckerberg: Bosworth spiller golf og Zuckerberg padler i en båd.

Se også: Priser på AR-briller

Vejen mod de komplette AR-briller

Facebook har selv forklaret, at brillerne vi bane vejen for de “komplette augmented reality-briller”. Zuckerberg bekræftede i juli, at brillerne ville være Facebooks næste hardware-lancering, selv om han ikke meddelte en dato på det tidspunkt.

Han præciserede, at brillerne ville have Ray-Bans ikoniske formfaktor og at de lader dig gøre nogle ret smarte ting.

De skulle dog ikke få funktioner, der almindeligvis forbindes med AR-briller som f.eks. evnen til at projicere billeder ind i omgivelserne. Facebook gemmer sandsynligvis også sin neurale armbåndsteknologi til en senere udgivelse.

Se også: Kommer Apple med AR-briller?

Sikkerhed og privacy frem for alt

Først og fremmest skal Facebook bare sikre, at folk vil være helt trygge ved at bruge dem og ikke har følelsen af, at Facebook på den ene eller anden måde overvåger og plukker data fra brugerne.

Se også: Nyheder om AR-briller