Fem nye funktioner på vej til Apple Watch Series 10

Flere rygter peger i retning af, at Apple er på vej med spændende opdateringer til det næste Apple Watch 10 - eller Apple Watch Series X.

Fem nye funktioner på vej til Apple Watch Series 10

Der er ingen tvivl om, at Apple Watch er nogle af de mest populære smarture på markedet. Og ifølge flere velrenommerede kilder kan 2024 blive et rigtigt spændende år, når det gælder Apple Watch.

Læs også: Apple får patent på lommelygte integreret i Apple Watch

Opdateret design

Der har været ændringer undervejs, siden det originale Apple Watch blev lanceret i april 2015. Så vi nærmer os 10-årsdagen for Apples første smartwatch. Og selv om jubilæet først falder i 2025, kan vi måske allerede komme til at se jubilæumsudgaven af uret i år. Apple introducerede allerede uret i september 2014, så selv om det først udkom i april 2015, kan Apple godt tillade sig at lancere en jubilæumsversion allerede i år.

Ifølge Bloomberg planlægger Apple et større redesign af Apple Watch i forbindelse med 10-års-jubilæet. Det kan blandt andet komme til udtryk ved at gøre Apple Watch tyndere, så uret får altså muligvis et slankere kabinet og nye måder at montere remme på.

Det kan betyde, at det fremover vil være muligt at fastgøre remme magnetisk til uret. Det kan så frigøre mere plads inde i uret, som eksempelvis kan bruges til større batterier eller andre komponenter.

Læs også: De 3 bedste Apple Watch – og det du bør undgå

Topmoderne microLED -skærm

Andre rygter peger på, at Apple arbejder på et nyt premium-ur med en 2,1 tommer stor micro-LED-skærm. Her lyder rygterne på, at der er tale om en opgradering af Apple Watch Ultra, som skal lanceres i 2024 eller 2025.

MicroLED er mere energieffektiv end den OLED-teknologi, der i øjeblikket bruges i Apple Watch-modeller. MicroLED har også en længere levetid, hurtigere responstider, bedre kontrast og højere lysstyrke, så det vil på alle måder være en stor opdatering til uret.

Se også: Laveste pris på Apple Watch SE

Overvågning af dit blodtryk

Der er stor fokus på sundhed i alle wearables, og rygtet siger, at Apple planlægger at tilføje blodtryksovervågning til Apple Watch i 2024. Blodtryksovervågningen skal køre løbende, så brugerne kan få besked, hvis deres blodtryk stiger eller falder uden for normalen.

Apples ur skal ikke bruge en oppustelig manchet, som man traditionelt bruger til måling af blodtryk. I stedet lyder rygtet på, at blodtrykket måles ved at bruge sensorer til at måle hastigheden, som bølgen fra et hjerteslag bevæger sig igennem brugers arterier med. Det er dog ikke helt klart, om Apple har fået metoden til at give målinger, der er præcise nok til at give nøjagtige målinger af blodtrykket.

Læs også: Apple Watch afslører hjertesygdom

Påvisning af forhøjet blodtryk

Som en del af Apples nye blodtryksovervågningssystem forventes Apple Watch ifølge Mark Gurman også at opdage episoder med unormalt højt blodtryk. Det skal være muligt for brugerne at notere, hvad de lavede under episoderne med forhøjet blodtryk. Det kan være nyttigt for brugernes læger at have til medicinsk diagnose.

Når uret registrerer forhøjet blodtryk, vil Apple Watch henvise brugeren til at tale med sin læge eller tjekke sit blodtryk med en traditionel blodtryksmåler med oppustelig manchet, som kan give nøjagtige målinger.

Læs også: Det bedste tilbehør til din iPhone

Advarsel om søvnapnø

Vi kan forvente at se Apple komme med en Apple Watch-baseret funktion til sporing af søvnapnø. Søvnapnø er en søvnforstyrrelse, hvor det man om natten holder op med at trække vejret normalt. For nogle sker det flere gange i løbet af nattesøvnen.

Det kan både resultere i lavt iltindhold i blodet og give søvnmangel. Symptomerne omfatter høj snorken og kvælningslyde under søvnen.

Her vil Apple Watch bruge søvnhistorik og vejrtrækningsmønstre til at vurdere, om en person lider af søvnapnø, og derefter henvise brugeren til en læge.

Læs også: Laveste pris på Apple Watch Ultra 2

Hvornår kommer Apple Watch Series 10?

Apple lancerer typisk en ny Apple Watch-model i september sammen med lanceringen af deres seneste iPhones. Apple kan dog have planlagt noget andet, hvis de rent faktisk afslører et 10-års-jubilæums “Apple Watch X” næste år.

Apple kommer dog næppe til at kalde uret for Apple Watch X, ligesom den 10. iPhone fik navnet iPhone X. Det føles simpelthen for gammeldags.

Læs også: Det næste Apple Watch kan opdage søvnapnø