Headset kan give kvalme

Har du oplevet at blive ør i hovedet når du hører musik på mobilen? Så kan det meget vel være headsettets skyld.

Headset kan give kvalme

Hvis du har oplevet at blive dårlig mens du hører musik via headsettet, så kan det meget vel være headsettet som er årsagen.

For kort tid siden modtog Health Journal et spørgsmål fra en læser, som oplevede at blive ør og utilpas, hver gang han brugte sit nye Bose QC3 headset, som har indbygget støjreduktion. I enkelte tilfælde oplevede han at blive så dårlig, at han kastede op.

Derfor kontaktede Health Journal øre-, næse- og halsspecialist Sarah Stockpole, der kunne bekræfte at headsettet meget vel kunne være synderen til læserens problem.

Ifølge Stockpole kan de lydbølger, som sendes ud for at fjerne uønsket lyd påvirke ens balancenerve, og derfor føler brugeren at hovedet bevæger sig også selv om du står helt stille. Dette kan i værste tilfælde føre til svimmelhed og kvalme.

Inden du smider dit headset med indbygget støjreduktion ud, så tjek om det ikke er muligt at slå denne funktion fra. Det kan i langt de fleste tilfælde lade sig gøre.

Fortællingen fortsætter

Interessen for emnet tog ikke slut. mobilsiden fulgte op på sagen. d. 15/1/2008 fulgte vi historien op med en historie med fokus på Invisio Q7 headset anerkendt i Las Vegas – Følg den videre udvikling her. Få også seneste nyt om emnet her..