Lås let iPhonen op med mundbind på – nyt i watchOS 7.4

Ny software til Apple Watch gør det muligt at låse din iPhone op, selvom du har mundbind på. Se nyheder i watchOS 7.4 her.

Lås let iPhonen op med mundbind på – nyt i watchOS 7.4

Som det ser ud lige nu, så går mundbindet ingen steder i den nærmeste fremtid. Og mon ikke, at når vi engang må tage dem af igen, så vil ikke alle lægge dem på hylden. Og har man en iPhone, så ved man hvor irriterende det kan være, når den skal låses op med FaceID, hvilket ikke kan lade sig gøre med mundbind på. Og så falder den tilbage til den gode gamle pinkode, hvilket i dag føles som en langsommelig affære at få indtastet.

Men nu er der altså godt nyt til iPhone-brugere verden over. Dog lige med det lille “men”, at man også skal have et Apple Watch på armen. Med nyeste opdatering til Apple Watch og iPhones, så kan man nemlig let låse telefonen op med uret. Så slipper man for at indtaste en pinkode. Og det kan være rart, når man står i Brugsen og skal betale.

Herunder giver vi et kort overblik over, hvad der er nyt i Apple Watch softwaren, watchOS 7.4.

Læs også: Test af Apple Watch Series 6

Nyt til Apple Watch med watchOS 7.4

Med Apple Watch bliver det altså fremover muligt, at låse iPhonen op med Apple Watch. Et ulåst Apple Watch kan, i kombination med Face ID, låse ‌en iPhone‌ op. Men med et mundbind på, så må ikke hele ansigtet være dækket til og øjnene skal være synlige. Det kræver en iPhone X eller nyere.

watchOS 7. inkluderer en række andre funktioner, forbedringer og fejlrettelser. Der bliver åbnet op for EKG og pulsovervågning i flere lande, man kan streame Apple Fitness+ via AirPlay 2.

Se også: Find de bedste priser på Apple Watch

Husk også at opdatere iPhonen til iOS 14.5

Vil du gerne kunne benytte den nye oplåsning med Apple Watch, så skal både uret og telefonen opdateres. Du skal hente iOS 14.5 til iPhone og watchOS 7.4 til Watch. Der er derudover flere nye funktioner i iOS 14.5, som de fleste brugere kan sætte pris på, fx Apple nyes privatlivstiltag, hvor man kan takke nej til annoncesporing.

Se også: Find de bedste priser på iPhone