Mangel på hardware vil halvere produktionen af Apple Vision Pro

Leverandørerne til Apples Vision Pro VR-headset kan ikke følge med efterspørgslen og Apple kommer til at sælge langt færre enheder end forventet.

Mangel på hardware vil halvere produktionen af Apple Vision Pro

Der er mange meninger om det Vision Pro-headset, Apple annoncerede for nylig, og dets mulighed for succes.

Der er dem, der tror, at interessen for headsettet hidtil har været alt andet end imponerende, selvom Apple hævder det modsatte. Den kendte markedsanalytiker Ming-Chi Kuo er på de skeptiskes side og kan bakke sin holdning op med tal.

Se også: Test af Apple Vision Pro

Forventer enorm efterspørgsel

Kuo mener, at mangel på hardware bliver Apples største problem inden for den nærmeste fremtid. Der er kun få leverandører, der har kunnet leve op til kravene, og de kan kun producere halvdelen af det, Apple oprindeligt havde tænkt sig.

Baseret på disse leverandørers maksimumkapacitet bliver der formentlig kun produceret mellem 400.000 og 600.000 Vision Pro-headset i 2024.

Og det er slet ikke nok til at møde den forventede efterspørgsel på en million enheder i 2024. Kuos forudsigelse passer godt sammen med et tidligere estimat af produktionskapaciteten.

Se også: De bedste VR-headset

Billigt Vision Pro sat på pause

Som et resultat af dette har Apple stoppet udviklingen af det billigere headset, de havde i drejebogen for 2025. På den måde kan de fokusere udelukkende på Vision Pro og få de nødvendige dele produceret.

Apple siges også at skulle komme med en opgradering af hardwaren i 2027, da de ikke kommer til at kunne løse problemerne med leverancerne.

Se også: Priser på VR headset

Bliver svært at forklare hvad man skal med et VR-headset

Ming-Chi Kuo mener også, at Apple kommer til at få problemer med at forklare de potentielle anvendelsesområder for brugerne, samt at det bliver svært for dem at forklare præcis, hvorfor de overhovedet har brug for et Vision Pro i sin portefølje.

Det kommer til at tage tid, inden Vision Pro bliver et mainstreamprodukt, som alle har brug for, som det er tilfældet med iPhone, lyder udmeldingen.