Qualcomm på vej med mere effektiv chip til Wear OS-smartwatches

Næste generation af chip til smartwatches fra Qualcomm, Snapdragon Wear 5100-serien, er lige rundt om hjørnet. Her er fokus på øget effektivitet.

Qualcomm på vej med mere effektiv chip til Wear OS-smartwatches

Den kommende generation af smartwatches får mulighed at bringe højere ydeevne og øget effektivitet som nogle nyhederne, for chipproducenten Qualcomm er nemlig på vej med en ny SoC (system-on-a-chip) lavet til smartwatches. Det bliver efter alt at dømme Snapdragon Wear 5100-serien.

På Twitter teaser chipproducenten for den kommende smartwatch-SoC med teksten ”uret tikker for noget stort” og en video, der illustrerer en Snapdragon-chip i et smartwatch.

Se også: Bedste smartwatch til træning

Højeffektiv chip kan give tiltrængt bedre batteritid

Noget de nuværende smartwatches med Wear OS alle lider under, er relativt dårlig batteritid. Mange af urene bruger Snapdragon Wear 4100 og Wear 4100+-chips fra 2020, som er fremstillet på en 12 nanometer fremstillingsproces. Chippene var en stor forbedring fra forgængeren Snapdragon Wear 3100, men efter to år er der nu plads til forbedring.

Den forbedring mener Qualcomm at kunne levere med den næste Snapdragon Wear 5100 og Wear 5100+ Lækkede oplysninger fra WinFuture viser, at Snapdragon Wear 5100-serien bliver fremstillet med en 4 nanometer fremstillingsproces, hvilket sikrer langt højere effektivitet og dermed et lavere strømforbrug og længere batteritid.

Snapdragon Wear 5100 menes at bestå af fire ARM Cortex-A53-kerner med en hastighed på op til 1,7 GHz. Dertil vil den have en Adreno 702-grafikchip på op til 700 MHz, og den understøtter op til 4 GB LPDDR4X-RAM, Bluetooth 5.2 og 4G-opkobling.

Snapdragon Wear 5100+ har samme grundlæggende specifikationer, men adskiller sig ved at have en yderligere chip, QCC5100, ombord. Chippen er en co-processor til at håndtere ikke-krævende, bagvedliggende regneopgaver såsom håndteringen af Bluetooth, Wi-Fi, always on-display og notifikationer i baggrunden. Ved tungere regneopgaver overtager den primære chip i Snapdragon Wear 5100+, hvilket bør forbedre effektiviteten yderligere.

Med denne nye SoC vil kommende smartwatches med Wear OS være noget mere konkurrencedygtige med Samsungs Galaxy Watch 4-serie, der bruger Samsungs egen Exynos W920, der er baseret på en 5 nanometer fremstillingsproces. I Apple S7-chippen i det seneste Apple Watch Series 7 anvendes en 7 nanometer fremstillingsproces fra chipproducenten TSMC.

Læs også: Bedste fitnesstrackere i 2022