Samsung afslører ny One UI-brugerflade til smartwatches

Læs om nyhederne i Samsungs nye One UI Watch-brugerflade til smartwatches, som lanceres senere i år sammen med Galaxy Watch 4.

Samsung afslører ny One UI-brugerflade til smartwatches

Det er længe siden der er sket noget nyt, når de gælder smartwatches til Android. Der er masser af ure derude med fint design og god kvalitet, men der mangler hvad Apple Watch tilbyder, nemlig den gode software. Softwaren er netop hvad der gør Apple Watch til det bedste smartwatch lige nu, for kønt er det bestemt ikke. Samsung har længe forsøgt sig med deres Tizen-software hvor de, på trods af manglerne, har leveret en solid brugerflade og samlet smartwatch-oplevelse. Men nu er der endelig nyt på vej, for Samsung har på dette års MWC afsløret den nye brugerflade, som vil være at finde på deres kommende smartwatches. Det første bliver Samsung Galaxy Watch 4, som lanceres senere i år.

Læs også: Nye billeder og specifikationer på Samsung Galaxy Watch 4

Tidligere i år kunne Google afsløre, at de endelig gav deres smartwatch-platform, Wear OS, noget kærlighed. Udviklingen på platformen har længe stået stille, og med opbakning fra Samsung, så gik Google endelig i gang med et Wear OS-redesign. Fremover vil der derfor være Google Wear OS-software at finde på Samsung-smartwatches, med Samsungs egen One UI-brugerflade ovenpå – ligesom vi kender det fra Android.

Læs også: Får dit smartwatch det nye Google Wear OS?

Ny brugerflade og urskiver

Det var langt fra alt Samsung viste frem på præsentationen i går, men lidt spændende nyheder var der da. Generelt vil brugerfladen på et Samsung smartwatch fremover minder mere om den oplevelse, som man går på Samsungs mobiltelefoner med One UI. Samsung har endnu ikke givet softwaren et officielt navn, men mon ikke det bliver One UI Watch eller noget i den dur.

Wear OS-softwaren fra Google er ikke kun til Samsung, men en opdatering til alle producenter af smartwatches til Android-telefoner. Samsung har derimod “bare” stået for udviklingen af selve brugerfladen.

Fremover bliver flere indstillinger automatisk synkroniseret mellem ur og telefon. Installerer du en app på din telefon, så bliver den også installeret på uret – hvis der er en app til uret. Og det er netop noget, som Google vil gøre det lettere for udviklere at lave. Men vi er ved udviklere, så afslørede Samsung også et nyt værktøj, hvor udviklere kan lave urskiver til deres smartwatches.

Er Wear OS løsningen for Android producenter?

Udover et nyt design i brugerfladen til Samsungs smartwatches, så er der ogås nyt under motorhjelmen. I Wear OS 3.0 har Google lovet forbedringer hele vejen rundt. Bedre ydelse (det skulle blive op til 30 procent hurtigere at åbne apps), mere flydende oplevelse, bedre batteritid, flere apps og meget mere.

Med Wear OS på Samsung Galaxy-smartwatches lander der samtidig en masse populære tjenester på urene, fx Google Maps, Assistent, Google Pay og alle de andre tjenester og apps til Googles appbutik.

Se også: Find og sammenlign priser på smartwatches

Hvornår kommer Wear OS til Samsung Galaxy-smartwatches?

Det første smartwatches med Wear OS til Samsungs smartwatches forventes præsenteret til august, hvor det vil gå under navnet Galaxy Watch 4. Samsung har derudover også meldt ud, at nuværende smartwatches ikke får det nye Wear OS, hvilket er ret trist. Eventet til august ser ud til at blive lidt af en forestilling, da der her også forventes to nye foldbare telefoner.

Er du spændt på den nye software til Samsungs smartwatches (og de andre producenter af smartwatches til Android)?

Se også: Billigst eSIM til Apple Watch og Samsung Galaxy Watch?

Mere til nyheden

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade sagen ligge. 22/6/2021 gik vi videre med en vinkel på Samsung viser snart nye Wear OS-smartwatches frem – Artiklen kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..