Søvntracking i watchOS 7 fungerer bedst med andre apps

Søvntracker funktionen i watchOS 7 bliver i sig selv ikke super interessant - men den kan give bedre resultater for andre søvn-apps.

Søvntracking i watchOS 7 fungerer bedst med andre apps

Når watchOS 7 kommer, formentlig i oktober måned, bliver indbygget søvntracking for første gang en del af Apple Watch. Det bliver på en noget anderledes måde end de fleste andre tredjeparts-apps, da Apple går mere holistisk til værks. Kort fortalt betyder det, at søvntracker funktionen ikke kommer til at gøre det, de fleste ønsker sig af den.

Søvntracker funktion på Apple Watch fungerer bedst med andre apps

Apple siger selv om den nye sævntracker funktion:
”Med watchOS 7 introducerer Apple Watch søvntracking med en holistisk tilgang til søvn ved at levere vigtige redskaber til at hjælpe brugerne med at få den ønskede mængde søvn, komme i seng til tiden og skabe en rutine for at gå i seng, der møder deres mål for søvnen.

Ved at aflæse micro-bevægelser fra uret accelerometer, der opfanger vejrtrækning under søvnen, opfanger Apple Watch, hvornår brugeren sover, og hvor meget søvn man får hver nat. Om morgenen får brugeren en visualisering af den foregående nattens søvn. De vil også kunne se en oversigt over deres ugentlige søvntendenser.”

Det lyder jo udmærket, men det kan ikke måle sig med den data, der bliver indsamlet af apps som for eksempel Sleep++ og AutoSleep.

Se også: Guide til de bedste smartwatch

Tredjeparts-apps giver bedre resultater med watchOS 7

Heldigvis findes der jo disse tredjeparts apps, og de kan faktisk udnytte den data, som den kommende søvntracker funktioner på Apple Watch indsamler. Det har udvikleren bag Sleep++, David Smith, opdaget, efter at have testet det en søvnløs nat.

watchOS 7 er ikke blot bedre til at registrere dårlig søvn end watchOS 6, men da han lagde watchOS 7s data ind i Sleep++ blev resultatet en bedre graf. Det er jo rigtig godt nyt for dem, der gerne vil have et så godt billede af vores søvn som muligt og blev skuffede over, at Apples søvntracking ikke kunne give os den information, vi ønskede.

I sidste ende kan den det alligevel, man skal bare bruge data via en tredjepartsapp. Så får man de resultater, man er ude efter. 

Se også: Nyheder om smartwatch og sundhed

Mere til historien

Sagen er ikke slut. Redaktionen har fulgt op på emnet. Lasse Olsen gik et skridt videre. 20/8/2020 fulgte vi op med en ny vinkel på iPad Air 4 kommer i marts måned næste år – Historien bringes videre her. Få også seneste nyt om emnet her.