Sonos Beam (Gen 2): Ny lille soundbar – nu med Dolby Atmos

Sonos er klar med en opfølger til den første Beam-soundbar fra 2018. Sonos Beam (Gen 2) kommer med bedre og mere fyldig lyd og understøttelse af nye lydformater.

Sonos Beam (Gen 2): Ny lille soundbar – nu med Dolby Atmos

Sonos er klar med en ny udgave af den populære soundbar, Beam. Det er anden generation i rækken, og den har derfor fået det nærliggende navn Sonos Beam (Gen 2).

Ved første øjekast ligner den nye Sonos Beam 2 den første Beam fra 2018. Den grundlæggende formfaktor er uændret. Det er stadig en aflang, men relativt lille soundbar i samme velkendte design, og målene er nærmest uændrede. Dog er stofgitteret i den første Beam nu skiftet ud med et gitter af plastik og med større huller. Det giver et lidt andet udtryk, men vigtigst af alt er det mere holdbart og nemmere at rengøre.

Se også: Sonos og Ikea lancerer Symfonisk billedramme-højtaler

Bedre lyd med Dolby Atmos

Sonos Beam (Gen 2) har fået en ny og kraftigere processor, og det gør det muligt at understøtte lydteknologien Dolby Atmos, som giver en 3D-lydoplevelse ligesom i Sonos Arc. Selv om lyden kun kommer fra en soundbar, får man altså en fornemmelse af, at lyden fra et fly kommer oppefra, eller en persons fodtrin flytter sig fra den ene side af et rum til et andet.

Den nye soundbar understøtter også HDMI eARC via HDMI 2.1, som gør det muligt at afspille førnævnte Dolby Atmos-indhold via eksempelvis et tv, en streamingboks som Apple TV eller en Xbox Series X/S.

Senere i 2021 vil der også komme understøttelse af afspilning af musik i Ultra HD (tabsfri lyd op til 24-bit / 48 kHz) via Amazon Music Unlimited.

Med funktionen Trueplay vil Sonos Beam (Gen 2) også finjustere lyden i forhold til den akustik, der er i det rum, hvor den befinder sig i. En anden ny funktion er natlyd, som nivellerer høje og lave lyde til et mere ensartet lydniveau, der er egnet til sent om aftenen.

Se også: Sonos-højtalere spiller fremover i biler fra Audi

Sonos Beam (Gen 2): Pris og tilgængelighed i Danmark

Sonos Beam (Gen 2) kan forudbestilles i Danmark fra 14. september og kan købes i de danske butikker fra 5. oktober 2021.

Den kan købes i de samme farver som første generation – altså sort og hvid. Sonos Beam (Gen 2) har en dansk pris på 3.749 kroner. Til sammenligning kostede den første Beam i 2018 3.399 kroner. Der er altså sket en lille prisstigning.

Se også: Seneste nyt om gadgets og wearables