Sonos-højtalere spiller fremover i biler fra Audi

Sammen med lanceringen af en elektrisk udgave af Audi Q4 er det bekræftet, at Sonos fremover kan stå for lydoplevelsen i producentens biler.

Sonos-højtalere spiller fremover i biler fra Audi

Går du op i god lyd, så kan det være din næste bil skal have Sonos-højtalere. Audi og Sonos indgår nu et samarbejde, hvor Sonos’ velkendte gode højtalere og lydkvalitet bliver tilgængelige i Audis biler. Sammen med lanceringen af den eletriske Audi Q4 e-tron har producenterne fremvist det færdige produkt.

Læs også: Test af Sonos Roam

Sonos er godt i gang med at samle samarbejdspartnere ind, og nu er turen altså kommet til bilbranchen, hvor et samarbejdet med Audi er startet.

Lydsystemet består af ti højtalere, som skal levere den velkende Sonos-lyd i bilen. Sonos selv beskriver der lyd, som værende tro mod artisterne. De ti højtalere har både centerhøjtaler og subwoofer med en samlet effekt på 580W. Du skal dog ikke forvente, at din næste Audi kommer med lydsystemet som standard. I stedet bliver det et tilvalg, som vil koste lige over 3.500 kroner. Sonos-lydsystemet kommer til Audi Q4 e-tron, men kan også finde vej til A1, Q2 og Q3.

Audi Q4 e-tron bliver den første

Audi Q4 e-tron bliver altså den første bil med det nye Sonos lydsystem. Bilen kommer til Danmark i løbet af sommeren 2021, med en ganske skarp pris fra 349.990 kroner for standardmodellen. Her får man 170 hestekræfter, en rækkevidde på 334 kilometer og et ladeeffekt på op til 100 kW. Audi Q4 40 e-tron er den større model, hvor man får 204 hestekræfter, 509 kilometer rækkevidde og 125 kW-opladning. Her er prisen oppe på 384.990 kroner.

En af de mere spændende ting ved den nye Audi Q4 e-tron er et Augmented Reality Heads-Up-Display, hvor man får vist den mest nødvendige information direkte på frontvinduet. Dette kommer som tilbehør i “MMI pro” pakken, hvor den samlede pris er 28.748 kroner.

Læs også: Nye Symfonisk-højtalere på vej fra Ikea/Sonos

Heads up display Audi Q4 e-tron
Heads up display Audi Q4 e-tron

Læs også: Audi e-tron GT lanceret – se modeller og priser

Historiens videre forløb

Tiden står ikke stille og det gør emnet heller ikke. Her får du den efterfølgende udvikling om temaet. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 22/2/2021 fulgte redaktionen op med et indlæg omkring Audi-fabrik lukker bilproduktionen helt ned – Den finder du her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.