Xiaomi lancerer snart en direkte konkurrent til Philips Hue

Xiaomi er snart klar med en intelligent lyspære til det danske marked. Mi LED Smart Bulb bliver efter alt at dømme en direkte konkurrent til Philips Hue.

Xiaomi lancerer snart en direkte konkurrent til Philips Hue

Mobile World Congress er ikke kun lutter mobiltelefoner, det er også alt det, der kan kobles til vores daglige følgesvende. Og det er ikke småting der bliver fremvist. Men nogle gange dukker der noget så simpelt som en lyspære op.

Læs også: Xiaomi lancerer Mi 9 med Snapdragon 855 og 48MP kamera

Det er netop tilfældet med Xiaomi Mi LED Smart Bulb. Og lige Xiaomis lyspære kan gå hen og blive en af de små genialiteter, der ellers var blevet overset.

Xiaomi Mi LED Smart Bulb
En hel væg oplyst af Xiaomi Mi LED Smart Bulbs.

Hele konceptet omkring smart belysning i hjemmet er absolut ikke nyt. Det er faktisk efterhånden så almindeligt, at selv IKEA forhandler deres egen serie af smart belysning. Den producent der dog må siges at være længst fremme på det danske marked, er Philips med deres Hue-serie. Og Hue-serien er, undskyld mit franske, pissehamrende smart. Den fås i alle afskygninger, lige fra almindelige LED-pærer til flotte loftslamper og LED-strips. Med Hue kan man endda selv vælge hvilken farve de forskellige enheder skal lyse med.

Men måske er Philips på vej til at få en seriøs konkurrent på markedet.

Xiaomi Mi LED Smart Bulb

Xiaomi har i dag løftet sløret for deres intelligente belysning, Mi LED Smart Bulb. En LED-pære der kan nøjagtigt det samme som Philips Hue, bare lidt smartere, hvilket jo er hele formålet med smart home-enheder. Hvorfor er Xiaomis lys så smartere end Philips? – Der er faktisk flere små detaljer, der på papiret virker en smule bedre hos Mi Smart Bulb.

Først og fremmest skal man med Philips have en såkaldt bro. Den bro fungerer som et accespoint til diverse Philips Hue-enheder, og uden den kan man ikke styre sit lys. Den har Xiaomi elimineret. Xiaomis Mi LED Smart Bulb kan tilsluttes direkte via Mi Home-appen på telefonen. Alt man skal gøre er at skrue pæren i en fatning, og man er klar til at lege med lyset.

Læs også: Sony lancerer det nye flagskib, Xperia 1

Den næste årsag til, at Xiaomi måske har fat i den lange ende, er udvalget af forskellige pærere. Her har Philips godt nok overtaget med et enormt udvalg, men dermed også enorme prisforskelle. Hvis man kan nøjes med almindeligt, hvidt lys, så starter prisen omkring 750 kroner for det mest skrabede startersæt. Vil man op og lege med de sjove farver, så skal man slippe op mod 1.300 kroner for et startersæt. Hvis man derimod vælger Xiaomis løsning, så kan man nøjes med at købe en enkelt pære til den nette sum af 175 danske kroner. Vi har ladet os fortælle, at en endnu billigere pære, der kun lyser hvidt, kommer på markedet senere i år. Altså billigere end 175 kroner.

Den sidste grund til, at Mi LED Smart Bulb måske er bedre end Philips Hue, er størrelsen. Mi Smart Bulb er tilsyneladende mindre end Hue. Om det er et decideret plus, er jeg ikke helt sikker på. Men den kære chef beklager sig over, at hans Philips Hue pære ikke passer i hans dyre designerlampe. Så på den front giver den mindre størrelse muligvis færre problemer.

Xiaomi Mi LED Smart Bulb
Vi måtte selv ‘google’ lidt for at finde nogle specifikationer på Mi LED Smart Bulb.

Mi LED Smart Bulb: Pris og tilgængelighed

Xiaomis smarte belysning kommer snart til Danmark, uden at Xiaomi har været ude med en præcis dato. Prisen bliver som nævnt 175 kroner, og så behøver man altså ikke investere i andet, end det antal pærer man har brug for. Indtil videre er Xiaomi Mi LED Smart Bulb kompatibel med både Google Assistent og Amazon Alexa, og den bliver efter planen kompatibel med Apple Home Kit i andet kvartal af 2019. Om Xiaomi-pæren holder længere end Hue, lyser skarpere og så videre, kan vi desværre ikke sige med sikkerhed før vi har prøvet den.

De tekiske specifikationer vi kan nævne er:

  • Lysstyrke op til 800 lumen, hvilket svarer til cirka 60 Watt.
  • 16 millioner farver.
  • Farvetemperatur mellem 1.700 Kelvin og 6.500 Kelvin.
  • 25.000 timers levetid.
  • Strømforbrug på 10 Watt.

Seneste nyt i sagen

Her finder du efterfølgende nyt og anvisning til de seneste nyheder om emnet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Efterfølgende d. 20/2/2019 publicerede vi en vinkel omkring Xiaomi lancerer Mi 9 med Snapdragon 855 og 48MP kameraKlik her for artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..