Derfor skal du skifte til 5G-bredbånd nu

Med faldende priser, hurtigere hastighed og bedre dækning er 5G mobilt bredbånd nu et godt alternativ, når der skal internet i hjemmet.

Derfor skal du skifte til 5G-bredbånd nu

Er du på 4G mobilt bredbånd, bredbånd via kabel-tv eller endda fiberbredbånd, så er det måske tid til at overveje 5G bredbånd som hjemmet internet. Hvorfor? Det er der flere grunde til. 5G bredbånd er blevet billigere, har fået bedre dækning og er også blevet endnu hurtigere.

Større konkurrence, lavere priser

Længe har det været Yousee, Telmore og 3, der har siddet som de eneste udbydere af 5G mobilt bredbånd. Man skulle næsten tro selskaberne har snakket sammen, for prisen har siden lanceringen været den samme, omkring de 350 kroner. Her har det været lidt forskelle på, om der fulgte en router med til låns eller om man skulle købe den med abonnementet – alternativt finde en brugt.

I mellemtiden har en ny spiller (endelig) meldt sig klar med 5G bredbånd: Telenor. Her skulle man tro, at det netop var Telenor, der gik ind og pressede de andre udbydere. Sådan ligger landet desværre ikke, for også Telenor mener at 349 kroner er en passende pris. Herudover tager Telenor 50 kroner per måned i 36 måneder for en 5G-router.

I stedet er det 3, der for alvor har skruet bissen på overfor konkurrenterne.

5G bredbånd til 199 kroner per måned

Teleselskabet 3 har nemlig lanceret et tilbud, hvor man får en langt billigere pris på 5G bredbånd i en periode. Heldigvis er der tale om en lang periode på 6 måneder, hvorefter man kan smide et almindeligt mobilabonnement i med 5G og fri data.

3 tager en månedlig pris på 199 kroner for 5G bredbånd med fri data (1.000 GB) uden en 5G router. Sammenlignet med prisen hos Yousee og Telenor er der cirka 900 kroner at spare.

Sammenligner man dette tilbud på 5G bredbånd hos 3 med bredbånd via kabel-tv og fiberbredbånd, er der typisk også penge at spare. Hos de fleste udbydere koster 1.000 Mbit 249 kroner per måned.

Se det aktuelle tilbud på 5G bredbånd hos 3

Er 5G bredbånd et bedre valg?

Man kan i dag opnå en utrolig hurtig hastighed med mobilt bredbånd via 5G, hvis altså dækningen er til det. Det er noget man bør undersøge på forhånd hos teleselskaberne. Ved optimale betingelser vil man kunne komme over 1.000 Mbps, men ofte vil hastighederne variere mellem 200 og 900 Mbps. Under alle omstændigheder er det rigeligt hurtigt til den typiske families behov.

Derudover har mobilt bredbånd nogle oplagte fordele over det kablede bredbånd. Den største er, at det er mobilt. Med det mener vi, at man kan tage det med sig i sommerhuset eller på ferien, så hele familien let kan få adgang til Wi-Fi. Det kan give en yderligere besparelse, da man ikke behøver et dedikeret bredbåndsabonnement til feriehuset.

Derudover er mobilt bredbånd utrolig simpelt og let at komme i gang med. Opsætningen er simpelt og let klaret ud en tekniker. Alt man behøver er en router, et simkort og noget strøm. Smid simkortet i routeren, sæt strøm til og der er Wi-Fi i hytten.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd