Få 5G mobilt bredbånd med fri data uden dataloft

Nu kan man endelig få mobilt bredbånd med 5G uden en månedlige begræsning på data. Se hvem der har 5G-internet uden dataloft og priser på abonnementer.

Få 5G mobilt bredbånd med fri data uden dataloft

Kan man overhovedet få mobilt bredbånd uden et dataloft? Ja, heldigvis er der med udbredelsen af 5G-bredbånd nu endelig også mobilt bredbånd med rigtig fri data. Vi tager her et kig på de tilgængelige abonnementer og priserne på dem.

Se også: Bedste tilbud på 5G-bredbånd

5G-bredbånd uden bekymringer om for stort dataforbrug

Hverken 1.000 eller 2.000 GB er rigtig fri data. Med streaming af indhold, download af store filer, spil og andet ryger forbruget af data lynhurtigt i vejret, når hele familien er online.

Typisk er der inkluderet 1.000 GB data og i sjældne tilfælde 2.000 GB i abonnementer med mobilt bredbånd til brug hver måned, som meget hurtigt kan få ben at gå på. Det er surt at være halvvejs gennem måneden og have næsten brugt eller helt brugt datapakken op.

Der er fordele ved mobilt bredbånd sammenlignet med kablet, men bekymringerne om dataforbruget er for nogle en stor ulempe for 5G-bredbånd, som gerne vil være et alternativ til hurtigt kablet bredbånd.

Heldigvis har enkelte udbydere af 5G-internet gjort op med dataloftet i deres abonnementer med 5G-mobilt bredbånd. Disse er de bedste alternativer til fiberbredbånd – hvis altså det bruges i et område, hvor 5G-dækningen er rigtig god.

Lige nu er det kun teleselskaberne 3 og Telia, der tilbyder 5G-internet uden begrænsning på dataforbruget. Lad os tage et kig på deres abonnementspriser på 5G-bredbånd med ægte fri data.

5G-bredbånd uden dataloft hos 3

Hos 3 kan man få mobilt bredbånd via 5G, hvortil en lånerouter er inkluderet. Prisen per måned er 179 kroner de første 3 måneder og derefter 279 kroner per måned. Det giver en mindstepris efter 6 måneder på 1.374 kroner.

Se aktuelle tilbud hos 3

5G-bredbånd uden dataloft hos Telia

Hos Telia kan man også få mobilt bredbånd med 5G uden et dataloft. Her medfølger der også en 5G-lånerouter, som skal returneres af opsigelse af abonnementet. Prisen er 199 kroner de første 6 måneder, hvorefter prisen er 329 kroner. Mindstepris efter 6 måneder er 1.284 kroner.

Se aktuelle tilbud hos Telia

Hvilket 5G-bredbånd uden dataloft skal du vælge?

Skal du vælge 3 eller Telia? Det kommer an på et par forskellige ting.

Skal du kun have 5G-bredbånd i en periode på cirka et halvt år er Telia det billigste valg. Efter de 6 måneder er abonnementet hos Telia 90 kroner billigere. Skal du bruge det i en endnu kortere periode er 3 sandsynligvis billigst.

Vil du have 5G-bredbånd uden databegrænsning fast er det dog 3, der i længden er klart billigst. Efter det første år er 3 210 kroner billigere.

I valget mellem 3 og Telia som 5G bredbåndsleverandør skal du dog også have dækningen med i overvejelserne. Hvem af de to har bedste 5G-dækning, hvor i skal bruge jeres bredbånd? Dækningen er nemlig afgørende for forsinkelsen og hastigheden på 5G-bredbånd.

Et billigt bredbånd giver ikke den store mening, hvis ikke man oplever god mobildækning og en hurtig internetforbindelse. På Telepristjeks dækningskort kan du se mobildækningen i netop dit postnummer.

Mere end 10.000 danskere har delt ud af deres erfaringer med de danske teleselskabers mobildækning. Du kan hjælpe andre ved at udfylde formularen nedenfor.

Se også: Hvor god er teleselskabernes dækning hos dig?