Guide: Nulstil din Android-telefon sådan

Overvejer du at sælge din Android-telefon, så er det vigtigt at nulstille den inden og dermed få slettet alle personlige data. En nulstilling kan også hjælpe, hvis du oplever andre problemer med telefonen.

Guide: Nulstil din Android-telefon sådan

Måske du går med overvejelser om at købe en ny mobiltelefon? Der er kommet flere lækre Android-telefoner på markedet og inden længe kommer også de nye iPhone 12, så fristelser er der ikke mangel på. Men inden du begiver dig ud og køber en ny telefon og sætter den gamle Android-telefon til salg, så husk at nulstil den.

At nulstille en telefon er ikke noget man gør særligt ofte, hvorfor det kan være kompliceret at finde ud af hvordan man gør. Hele ideen med nulstilling af telefonen er, at man sletter alt personligt indhold på telefonen, og derefter sikkert kan sælge den videre. Det kan også være at du døjer med en sløv mobiltelefon, pladsmangel eller én som volder dig andre problemer, og dette vil en nulstilling ofte kunne løse.

Og det er faktisk ganske simpelt at nulstille en Android-telefon, men der er nogle ting man skal være opmærksom på. Inden vi går i, så gør vi opmærksom på, at processen kan være forskellig hos Android-producenterne. Vi har tjekket at denne guide virker på de mest populære mobiltelefoner.

Husk også altid at tage backup af de billeder, videoer, filer og andre data, som du skal bruge senere hen.

Læs også: Sammenlign priser på nye Android-telefoner

Nulstil din Android-telefon

Sådan nulstiller du hurtigt og sikkert din Android-telefon:

  1. Gå til “Indstillinger” på din telefon.
  2. Vælg menupunktet “System” og derefter “Nulstil valg”. Nogle gange skal man trykke på “Avanceret” nederst, hvis man skal få vist alle menupunkter.
    • Genvej: Kan du ikke finde frem til nulstilling via ovenstående, så brug søgefeltet øverst i telefonens indstillinger, hvor du indtaster “nulstil”, hvorefter du vil få vist det rigtig menupunkt.
  3. Vælg “Ryd alle data”.
  4. Herefter fortæller telefonen dig, at du er ved at slette og nulstille telefonen. Tryk på “Ryd alle data”.
  5. Herefter vil du blive bedt om at indtaste din pinkode (eller en anden form for kode, hvis du ikke benytter pinkode).
  6. Endnu en gang spørger telefonen dig om du vil nulstille. Vælg “Ryd alle data”.
  7. Nu genstarter telefonen og sletter dine data. Herefter vil den være som ny – helt uden dine personlige data.

Obs: Bruger du en Samsung-telefon, så kan du blive bedt om at indtaste din kode til din Samsung-konto.

Læs også: De bedste kamera-telefoner lige nu