Samsung Galaxy S20+ eller OnePlus 8 Pro – hvilken skal du vælge?

Samsung Galaxy S20+ og OnePlus 8 Pro er to af de hotteste topmodeller på markedet lige nu. Men hvilken skal du vælge? Vi sammenligner og guider til det bedste valg af de to mobiler.

Samsung Galaxy S20+ eller OnePlus 8 Pro – hvilken skal du vælge?

Der er allerede landet mange gode mobiltelefoner i butikkerne i år. Vi har set lanceringer fra Samsung, Huawei, OnePlus, iPhone, Motorola og flere andre. Er du ikke til mellemklasse-mobilerne, hvor man får virkelig meget mobil for pengene, så er de to hotteste lige nu Samsung Galaxy S20 og OnePlus 8 Pro.

Kigger vi på prisen, så kan det give mening at tage Samsung Galaxy S20 med, når valget står mellem Samsungs flagskib og OnePlus 8 Pro. OnePlus 8 Pro koster 6.999 kroner, hvor den almindelige Galaxy S20 er set til 7.300 kroner og S20+ til 7.500 kroner. Forskellen på de to Galaxy S20-modeller er, udover skærmstørrelsen, minimale. Som udgangspunkt er Plus-modellen den direkte konkurrent til OnePlus’ nyeste flagskib, og derfor den vi vil have fokus på i artiklen.

Skal det være Samsung Galaxy S20+ eller OnePlus 8 Pro? I denne sammenligning kigger vi på de parametre, som vi mener er de allervigtigste i mobiltelefoner. Begge telefoner har selvfølgelig masser af funktioner og muligheder, som vi ikke kommer nærmere ind på her. Derfor anbefaler vi, at man læser deres fulde tests. Dem finder du her:

Test af Samsung Galaxy S20+

Test af OnePlus 8 Pro

I artiklen her kigger vi nærmere på design, skærm, ydelse, batteri, forbindelser, lyd, kamera og pris.

Design og byggekvalitet

Samsung Galaxy S20+ og OnePlus 8 Pro er to af markedets lækreste topmodeller, som på trods af mange design-ligheder, også er meget forskellige.

På ydersiden har de begge Gorilla Glas, som beskytter mod ridser og slag, IP68-certificering, buede skærme og tæt på de samme mål.

Der er ingen tvivl om, at de begge er store telefoner, som gør alt hvad de kan, for at klemme mest muligt skærm ind. Samsung Galaxy S20+ har en skærm på 6,7 tommer, klemt ind i målene 161.9 x 73.7 x 7.8 mm, som gør den til den mindste af de to mobiler. Samsungs vejer også lidt mindre.

OnePlus 8 Pro har en lidt større 6,78 tommer skærm og målene 165.3 x 74.4 x 8.5 mm. Selvom de forfra ser meget ens ud, så føles de meget forskellige i hånden. Begge føles lækre og er virkelig godt byggede, men der er lidt bedre greb i Galaxy S20+, og den vipper samtidig ikke under brug, hvis den ligger på et bord.

Samsungs nye skærm har buer desuden på en ny måde, så man ikke længere laver fejltryk. Det oplever man sommetider på OnePlus’en.

Til gengæld benytter Samsung sig af nogle lidt mere konservative farver, mens OnePlus ser lidt mere spændende ud, og på grund af en mat overflade, gemmer bedre på aftryk fra fedtede fingre.

Jeg synes Galaxy S20+, med sin lidt mindre størrelse, bedre greb og nye skærm, har det mest praktiske design. Men OnePlus 8 Pro er den pæneste, synes jeg. Synes man de begge er lidt for store, så kan den mindre Galaxy S20 være det rigtige valg.

OnePlus 8 Pro Galaxy S20
OnePlus 8 Pro mod Samsung Galaxy S20+. Galaxy S20+ er den mest lommevenlige af de to.

Skærm

Skærmene på flagskibene skal være store, gå helt ud til kanten af mobilen, og være udstyret med en hurtigere opdateringshastighed. Det er trenden for 2020, som begge disse telefoner er helt med på.

Vi har med to af markedets allerbedste skærme at gøre her, som faktisk begge er produceret af Samsung. Det er helt ekstremt svært at vælge den bedste, som her ender med at vinde på sin praktikalitet.

OnePlus 8 Pros Fluid AMOLED skærm på 6,78 tommer er i formatet 19,8:9, understøtter HDR10+, og har en lynhurtig 120 Hz-opdateringshastighed, som producenten ikke er bange for at vise frem. OnePlus 8 Pro kommer nemlig med 120 Hz aktiveret, hvor man i Galaxy S20+ selv skal slå det til. Det er en fremragende skærm i QHD+-opløsning samt en utrolig lysstyrke.

Samsung Galaxy S20+ har en 6,7 tommer Dynamic AMOLED 2X-skærm i formatet 20:9, også med HDR10+-support og 120 Hz-opdatering. Kvalitetsmæssigt kan jeg helt ærligt ikke se forskel på de to, men kan kun konkludere, at begge er lige gode skærme. 120 Hz er en fantastisk tilføjelse, som får begge mobiler til at føles hurtigere og mere flydende, på bekostning af lidt batteri.

Begge mobilernes skærme buer i siden, men Samsungs løsning er den bedste. Her er det kun selve glasset som buer, mens skærm panelet holdes fladt. Det betyder, at man undgår fejltryk på den buede del af skærmen i S20+, hvilket sker ind imellem på OnePlus 8 Pro.

Læs også: Fordele og ulemper ved 120 Hz

OnePlus 8 Pro Galaxy S20
OnePlus 8 Pro og Galaxy S20+. Jeg synes OnePlus 8 Pro er flottest. Hvad synes i?

Ydelse og software

Hvor der begynder at vise sig flere forskelle mellem Galaxy S20+ og OnePlus 8 Pro er på hardwaren og brugerfladen. Begge er udstyret med indmad fra øverste hylde, og de kan håndtere alt man kaster efter dem. Alligevel er det tydeligt, hvilken der er den hurtigste.

OnePlus 8 Pro kommer med Qualcomms nyeste og hurtigste Snapdragon 865-processor, 8-12 GB LPDDR5 RAM og 128-256 GB UFS 3.0 lagerplads. Her er også indbygget 5G-modem.

Samsung Galaxy S20+ kommer, her i landet, med Exynos 990-processor, 8-12 GB LPDDR5 RAM og 128-512 GB UFS 3.0 lagerplads også med 5G-modem. Den største forskel ses i processorkraft, hvor OnePlus 8 Pro har en fordel med Snapdragon 865.

Se også: Specifikationer på Galaxy S20+ og OnePlus 8 Pro

Samsungs One UI-brugerflade og OnePlus OxygenOS-brugerflade er begge rigtig gode. De er rimeligt simple at komme i gang med, og der er masser af brugbare funktioner og muligheder, uden at det distraherer. Samsungen kommer med en anelse bloatware, hvilket OnePlus 8 Pro ser sig fri for – ud over Googles tjenester. Kombinationen af OnePlus’ hardware og optimerede brugerflade, får denne mobil til, at virke som den hurtigste af de to.

De har begge fingeraftrykslæser i skærmen og ansigtsoplåsning, og her kan Samsung desværre heller ikke være med. OnePlus 8 Pro låser hurtigere op, og gør det mere pålideligt.

OnePlus 8 Pro Galaxy S20
OnePlus 8 Pro mod Galaxy S20+: Ingen af dem har jackstik, men de har begge IP68, trådløs opladning og stereohøjtalere.

Batteri og opladning

Batterikapaciteten i mobilerne har i år generelt fået et nøk op. Motorolas nye topmodel, Edge+, kommer med hele 5000 mAh, hvor OnePlus 8 Pro og Samsung Galaxy S20+ ikke helt kan være med. Alligevel er der batterier på 4500 mAh meget større end sidste års modeller, og det kan mærkes.

OnePlus 8 Pro oplever vi har den bedste batteritid, som gennemsnitligt holder den kørende i 2 dage, ved normalt brug. Til sammenligning holder Galaxy S20+ omkring halvanden dag ved samme brugsmønstre. Det skal lige tilføjes, at begge modeller er testet ved 120 Hz-skærmopdatering, så det må siges at være en rigtig fin batteritid på begge.

Opladningen klarer de begge hurtigt, men også her tager OnePlus førertrøjen på. Samsung Galaxy S20+ har 25W kablet opladning, som på en halv time giver 50 procent, hvor OnePlus 8 Pro når samme procenttal efter 23 minutter. Det samme gælder trådløs opladning, hvor OnePlus 8 Pro har 30W opladning, som er lige så hurtig som Samsungs kablede. Det kræver dog tilbehør i form af OnePlus’ Warp 30 trådløse oplader.

Forbindelser

OBS: Her kunnet man sagtens blive nørdet omkring diverse værdier, men sådan vil jeg ikke gribe det an. Jeg vil se på hvordan jeg oplever dækningen generelt i det daglige; oplever jeg udfald, hvor hurtig er dataforbindelsen.

OnePlus 8 Pro og Samsung Galaxy S20+ opleves som værende stærke på netværksforbindelserne. Jeg har på begge mobiler oplevet gode og solide forbindelser, helt uden udfald. Samtidig har der været knald på 4G-netværket. De har begge mulighed for 5G, som vi desværre ikke kan teste endnu.

Samtalekvaliteten er på begge helt i top. Det er tydeligt at høre hvad der bliver sagt og man går klart igennem. Andre forbindelser, som WiFi og Bluetooth har også fungeret helt problemfrit og meget ens på det to.

Se også: Mobiler med de bedste antenner

Lyd

Både OnePlus 8 Pro og Samsung Galaxy S20+ kommer med stereohøjtalere, og de spiller begge bedre end de fleste på markedet.

OnePlus 8 Pro har en bedre balance i lydniveauet mellem bund- og tophøjtaler, mens Galaxy S20+ tilbyder en lidt bedre lydkvalitet, med flere detaljer. De har begge Dolby Atmos og aptX, mens 8 Pro har bluetooth i version 5.1, mod 5.0 i S20+.

Ingen af de to har længere et 3,5 mm jackstik, men det er kun Samsung Galaxy S20+, som kommer med et USB-C headset i pakken. Et headset fra AKG, som faktisk spiller ganske udmærket.

OnePlus 8 Pro Galaxy S20
OnePlus 8 Pros kamera er godt og det bedste fra OnePlus nogensinde. Alligevel er Samsungs kamera det bedste.

Kamera

Skærm, batteri og kamera. Det er ofte de tre parametre, som de store topmodeller har fokus på. OnePlus har længe fået høvl for deres kameraer, som ikke helt har kunnet hamle op med konkurrenternes. Men denne gang har OnePlus virkelig oppet sig.

OnePlus 8 Pro har et fleksibelt kamera, som dækker alle de behov man kunne have. Kvaliteten er helt i top og det er en fornøjelse at tage billeder med den.

Det samme kan siges om kameraet i Samsung Galaxy S20+, og skal jeg vælge det bedste kamera af de to, så går sejren til Samsung. Det er små ting, som skiller dem, men Samsung leverer bedre kvalitet under zoom og når mørket falder på, og til sidst fremstår Samsungs portrætbilleder mere naturlige.

Pris

Vi har her med to topmodeller at gøre, og derfor er prisen også derefter. OnePlus 8 Pro er den billigste, med en pris på 6.999 kroner. Prisen på Samsung Galaxy S20+ har vi set ned til 7.500 kroner, mens den mindre S20-variant er omtrent 200 kroner billigere.

Se også: Find og sammenlign de bedste priser på mobiler

Samsung Galaxy S20+ eller OnePlus 8 Pro?

Jeg vil starte med at sige, at begge er fremragende mobiltelefoner, som tilbyder alt hvad en moderne topmodel skal. Man går ikke galt i byen, lige meget hvilken man vælger.

Valget er sværere end nogensinde før, men i sidste ende går sejren til OnePlus nye flagskib, OnePlus 8 Pro. Dens design, ydelse, brugerflade, batteri, opladning og pris slår Galaxy S20+. Samtidig har OnePlus virkelig oppet sig på kameraet, som nu leverer en kvalitet tæt på de bedste på markedet.

Men Samsungen er utroligt tæt på – og er også bedre end OnePlus’ på nogle enkelte områder. Er kameraet det allervigtigste for dig, så skal du vælge Samsung Galaxy S20+. Og vil du gerne have en mindre telefon, så tilbyder Samsung den mindre Galaxy S20, med de samme gode specifikationer.

OnePlus 8 Pro
OnePlus 8 Pro er vinder i duellen mod Samsung Galaxy S20+.