Samsung Galaxy Z Fold 3 – specifikationer og pris på den nye foldbare

Galaxy Z Fold 3 specifikationer og pris: I eftermiddag lancerede Samsung sin nye foldbare telefon, der skal hæve niveauet i kategorien.

Samsung Galaxy Z Fold 3 – specifikationer og pris på den nye foldbare

Samsung Galaxy Z Fold 3 er blevet lanceret her til eftermiddag. Det er selskabets nyeste bud på en foldbar telefon og den tager over, hvor sidste års Z Fold 2 slap. Læs alt om telefonens specifikationer, funktioner og priser.

Samsung Galaxy Z Fold 3 – specifikationer

Som ventet fik vi ikke en perlerække af vilde opdateringer i Z Fold 3. Vi havde håbet på et par overraskelser i Samsung-ærmet, men de udeblev stort set.

Understøttelse af S-Pen stylus – største nyhed

Den vigtigste opdatering på den nye Galaxy Z Fold 3 er opdateringen, der gør det muligt at bruge S-Pen stylus. Selvom vi tror på fortsat lavt salg for en mobil som denne, så kan understøttelse af S-Pen give salget et løft.

Det giver i hvert fald rigtig god mening at kunne bruge pennen til at tage noter, redigere i dokumenter og billeder, tegne og lave skitser med og så videre.

Pennen følger ikke med ved køb af telefonen – den skal man altså selv betale for.

Se også: Find priser på Samsung telefoner

Skærm med 120 Hz opdatering

Som foldbar telefon er skærmen naturligvis vigtig. Den er 7,6 tommer stor, når den er foldet ud. Dem har fuld HD-opløsning og er af typen Dynamic AMOLED. Skærmen understøtter 120 Hz opdateringsfrekvens – det gør den rar at kigge på, selvom det er meget actionfyldt, det der vises. For eksempel egner det sig godt til gaming.

Den ydre skærm er 6,2 tommer stor og har ellers samme skærmspecifikationer som når skærmen er slået ud.

Takket være den nye Eco-skærmteknologi er skærmen 29 % lysere , men bruger mindre energi end den foregående generation.

Hurtig processor – på papiret svagt batteri

Galaxy Z Fold 3 har 12 GB RAM som standard uanset hukommelse. Man kan vælge 256 og 512 GB lagerplads og processoren er bygget på 5NM.

Det betyder, at den er ekstremt hurtig og bruger mindre energi end telefoner med højere NM-tal. Telefonen understøtter naturligvis 5G med både det lidt langsomme men bredt dækkende sub 6 og det super hurtige men kortrækkende mmWave. 4G er med Cat. 20 – det vil sige downloadhastigheder på op til 2 Gbit/s.

Batteriet er som rygtet ikke imponerende. 4.400 mAh lyder altså ikke af meget på en foldbar telefon med stor skærm. Mange almindelige telefoner har kraftigere batterier, op til 5.000 mAh.

Batteriet kan lades op med kabel med 25W, mens det kan lades trådløst op med 10W. Samsung kalder selv den trådløse opladning for “hurtig”, men det er lidt en tilsnigelse. Mange telefoner lader betydeligt hurtigere op trådløst.

Se også: Smartphones med lang batteritid

Ligner et godt kamera

Kameramodulet består af tre kameraer. Alle tre med 12 megapixel. Der er kamerateknikker som optisk billedstabilisering (OIS), 2 gange optisk zoom), video med HDR10+ og naturligvis også ultrawide billeder.

På den udvendige skærm sidder et 10 megapixelkamera og der er også et kamera på 4 megapixel under skærmen. Generelt ser det ud til, at der sidder et godt kamera i telefonen.

Design, mål og vægt

Designmæssigt ligner Z Fold 3 egentlig forgængeren ret meget. Skærmen beskyttes af Gorilla Glass Victus – den nyeste og mest robuste skærmbeskyttelse fra Corning. Telefonen er også vandtæt med IP68 certificering.

Telefonen er bygget med det nye Armor Aluminium, det stærkeste aluminium, der nogensinde har været brugt i en smartphone.

Vægten på telefonen siger 271 gram. Det gør den faktisk 11 gram lettere end forgængeren, der vejede 282 gram. Den måler 128,1 x 158,2 x 6,1 mm, når den er foldet ud. Foldet sammen måler den 67,1 x 158,2 x 14,4 mm.

Når det gælder farver, kan man vælge mellem sort, grøn og sølv.

Nye muligheder med funktioner skabt til den foldbare skærm

Galaxy Z Fold 3 giver brugerne adgang til flere apps, der drager fuld fordel af den foldbare skærm. Samsung arbejder tæt sammen med blandt andet Google og Microsoft for at udvikle dette yderligere.

For eksempel er Microsoft Teams nu fuldt optimeret til videoopkald: Når brugeren folder skærmen ud, er det muligt at se en præsentation i fuld skærm og opkaldsdeltagerne herunder.

Microsoft Outlook-dobbeltpaneltilstand er også tilpasset, så brugeren kan læse en e-mail i fuld skærm, mens man får vist en forhåndsvisning på den anden side ligesom på en computer.

Samsungs nye Labs-funktion gør det muligt at optimere yderligere apps til den foldbare skærm, når det er nødvendigt – det bliver spændende at se, hvor mange der benytter den mulighed.

Se også: Priser på foldbare telefoner

Pris på Samsung Galaxy Z Fold 3

Galaxy Z Fold 3 kommer som nævnt i to modeller. Herunder kan du se pris på begge modeller:

  • 256 GB: Pris på 14.199 på kroner.
  • 512 GB: Pris på 14.899 kroner.

Herunder kan du se dagsaktuelle priser på den nye Fold 3:

De bedste priser på Samsung Galaxy Z Fold 3 256 GB

Opdateret 27/6 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
CineMagic A/S
Mindstepris
9.999,-
9.999,-
CDON DK
Mindstepris
11.828,-
11.828,-
NordicElectronics
Mindstepris
11.934,-
11.934,-

Samsung Galaxy Z Fold 3 256 GB udbydes af 22 udbydere. Du kan spare op til 5.916,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Z Fold 3 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 22 webshops »

De bedste priser på Samsung Galaxy Z Fold 3 512 GB

Opdateret 27/6 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
CDON DK
Mindstepris
11.124,-
11.124,-
NordicElectronics
Mindstepris
12.676,-
12.676,-
Telenor
Mindstepris
13.799,-
13.799,-

Samsung Galaxy Z Fold 3 512 GB udbydes af 20 udbydere. Du kan spare op til 5.681,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Z Fold 3 512 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 20 webshops »

Salgsstart er den 27. august.

Se også: Nyheder om foldbare telefoner

Redaktionen har mere til historien

Historiens videre forløb. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. 3/8/2021 kom der flere nuancer om emnet med en vinkel på Samsung Galaxy S22 kan få 200 megapixel kamera – Den finder du her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..