TIP: Få bedre navigation på mobilen med AR

Både Google Maps og Apple Maps kan give forbedret navigation særligt til fods med AR-funktioner. Se her, hvordan det fungerer.

TIP: Få bedre navigation på mobilen med AR

Navigations-apps har nærmest været tilgængelige på mobiltelefoner i en menneskealder. Det var i hvert fald en af de allerførste tjenester på telefoner, der viste mulighederne med at bruge mobilen som et altmuligt tech-redskab i hverdagen.

Google og Apple er naturligvis altdominerende på området, da Google Maps og Apple Kort følger med som standard i henholdsvis Android-telefoner og iPhone – Google Maps fungerer også fint til iPhone.

Se også: Tilbud på Android og iPhone

Bedre navigation til fods på mobilen

Begge korttjenester er blevet forbedret løbende gennem årene og de har også tilføjet et strejf af augmented reality til oplevelsen for at give ekstra hjælp til orienteringen som gående

Resultaterne vil dog variere alt efter placering, og du skal være forberedt på, at det suger mere batteri.

I Google Maps til Android og iOS skal du indtaste din destination, trykke på Rute og vælge Gåtur. Tryk på ikonet Live View i hjørnet af kortet. Telefonen instruerer dig i at rette kameraet mod bygninger i nærheden, så appen kan genkende dine omgivelser ved at sammenligne dem med Google Street View-billeder.

bedre navigation android ios

Når du har indstillet den, vises din vejvisning overlejret på visningen gennem på kameraskærmen for at guide dig på vej.

Apple Maps bruger iPhone-kameraet på en lignende måde, når du anmoder om en Gåturtur i understøttede byer og trykker på AR-ikonet på kortskærmen.

Se også: Tips til telefoner

Brug også kompas

For alternative navigationsmuligheder inkluderer Apple en selvstændig digital kompas-app med iOS, og Google Maps har et kompas, der vises på skærmen, når du starter din rejse.