10 ’must have’-apps til din Windows Phone

Tillykke med din Nokia Lumia-telefon, eller anden smartphone med Windows Phone. Vi har samlet 10 apps som du SKAL have på mobilen.

10 ’must have’-apps til din Windows Phone

Microsofts mobile styresystem Windows Phone er relativt nyt, derfor kan det være svært at vide, hvilke applikationer der er et absolut must, når glæden skal være størst, ved den nye smartphone.

Windows Phone omtales oftest i relation til Nokias Lumia-produkter, men findes også på konkurrerende enheder fra blandt andet Samsung og HTC.

Nedenstående apps er tilgængelige på alle smartphones med Windows Phone, og hentes via Windows Marketplace på mobilen, eller fra Marketplace på nettet.

Vi bringer applikationerne i alfabetisk rækkefølge.

De 10 apps…


AccuWeather

International vejr-applikation der giver flotte grafiske vejrudsigter fra de byer i verden du ønsker. Ens favoritby kan sættes på forside-skærmen, kendt som ”Live Tile”.

Link: AccuWeather
Pris: 0 kroner.

 
DMI Byvejr

Lokale vejrudsigter baseret på din lokation, ugeoverblik, pollental og vejrudsigt som web-TV, er alt sammen indbygget i denne app.

Det er Claus Jørgensen der står som udgiver, og ikke DMI. Men det gør ikke applikationen dårlig – tværtimod. Det er også muligt at placere et link med den aktuelle vejrstatus på mobilen forside – også kendt som ”Live Tile”.

Link: DMI Byvejr
Pris: 0 kroner.

 
DR Nyheder

Få det daglige nyhedsoverblik fra DR Nyheder opdelt i indland, udland, penge, politik, kultur og sport.

Denne nyheds-app er på en gang simpel og lækker – en absolut top-app.

DR Nyheder er ikke udgivet af Danmarks Radio, men af en udvikler ved navn Claus Jørgensen.

Link: DR Nyheder
Pris: 0 kroner.

 
Endomondo Sports Tracker

Den succesfulde danske sports-app Endomondo, har været på Windows Phone siden november 2010. Endomondo giver mulighed for at tracke løbe, gå eller cykelturen, og er tilmeld utrolig enkel at anvende.

Link: Endomondo
Pris: 0 kroner. 

Facebook

Facebook er dybt integreret i Windows Phone-systemet, og opdaterer blandt andet vennernes status i ”Personer”.

Men der findes også en dedikeret Facebook applikation, der dog stadig er forholdsvis ny. Den har ikke helt de samme funktioner der kendes fra Android og iPhone, men mon ikke det kun er et spørgsmål om tid før den får det. Ellers kan du også altid tage Facebook på m.facebook.com.

Link: Facebook 
Pris: 0 kroner.

 
IMDb (International Movvie Database)

Den verdensberømte film-database IMDb har i sin usædvanlige flotte applikation, informationer om over 1,5 millioner film- og TV-serier og 3,2 millioner personer fra filmbranchen listet.

Med IMDb kan du også se film-trailers på mobilen.

Link: IMDb
Pris: 0 kroner.

 
Rejseplan WP7

Denne app gør det muligt at søge på rejser med offentlig transport mellem adresser, stoppesteder og stationer i Danmark. Rejseplan WP7 minder om Rejseplanen.dk, men udgives ikke af denne udbyder.

Link: Rejseplan WP7
Pris: 13 kroner.

 
StopWatch Timer Free

Windows Phone har ikke indbygget stopur eller nedtællingsur. Derfor er denne applikation rar at have ved hånden, når der er brug for at tage tid.

Det er ikke den flotteste app vi har set på Windows Phone, men den løser opgaven.

Link: StopWatch Timer Free
Pris: 0 kroner.

TV 2 News

Nyhedsindslag fra TV 2 News samt mulighed for at se TV 2 News live, hvilket dog kræver et Sputnik-abonnement.

TV 2 byder også på applikationerne TV Tid og TV 2 Tekst-TV.

Link: TV 2 News
Pris: 0 kroner.

World Clock

Hvad er klokken lige nu hvor i verden? World Clock giver svaret i et flot og enkelt interface. Dette er en absolut must have app til enhver Windows Phone-ejer.

Link: World Clock
Pris: 0 kroner.

Accuweather
Accuweather på Windows Phone.

Mange flere apps til Windows Phone

Selvom vi stadig savner mange af de store applikationer i Windows Phone, er der heldigvis mange gode i Windows Marketplace allerede.

Udover de 10 vi her har nævnt, kan du også overveje at installere EvernoteOldCompassTwitter og Moodagent.

Du er meget velkommen til at dele dine favoritter med andre læsere i kommentarfeltet herunder.

Opfølgning på sagen

Siden vi bragte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 25/1/2012 fortsatte vi fortællingen med en artikel omkring emnet IT-afdelinger får gråt hår af Android – Tjek artiklen her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.