Er Facebook en strømsluger? Prøv et af disse alternativer [TIP]

Facebook app'en er næsten uundværlig på mobilen for mange. Desværre er den kendt for at bruge meget batteri, hukommelse og mobildata. Her er 4 alternativer.

Er Facebook en strømsluger? Prøv et af disse alternativer [TIP]

Turen på vej til arbejde om morgenen eller aftenen foran sofaen, bliver nok tit fyldt ud med et smut på de sociale medier. Facebook er den mest brugte herhjemme, men app’en kommer desværre også med en række ulemper. Facebook er efterhånden blevet kendt som en app der æder dit batteri op, en der spiser din RAM hukommelse og gør mobilen langsom – og ikke mindst en app som sluger din datapakke. Men hvis man nu ikke vil droppe Facebook på mobilen, hvad er så mulighederne?

Facebook Lite

Facebook Lite er en app lavet af Facebook selv. De opdagede der var et behov for en lettere version af Facebook, primært henvendt til de mobiltelefoner, som har svært ved at køre standard app’en eller som bare ikke har lagerplads til den. Facebook Lite bruger mindre data og kan samtidig bruges på en ustabil 2G forbindelse. Den fylder samtidig meget lidt på mobilen, så du kan med stor sandsynlighed installere den, uden at få pladsproblemer. Det er den hurtigste version der findes af Facebook til mobilen, og den har næsten alle funktioner fra den fulde app. Link til Facebook Lite:

Facebook Lite:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.lite&hl=da

UPDATE: Jeg er dog lige blevet gjort opmærksom på, at den ikke er tilgængelig i Danmark endnu. Den kommer forhåbentlig snart. Til dem der ved hvordan man gør, så kan man hente den på APKmirror her.

Facebook lite google play
Facebook Lite til Android på Google Play.

Facebook’s mobilversion i din browser

Udover at Facebook har en meget populær hjemmeside til din computer, så har de også et lignende, som passer til den mobile skærmstørrelse. Det kan findes på m.facebook.com og fungerer aldeles fremragende, til den mest basale “Facebook brug”. Rigtig mange af funktionerne fra app’en er også på mobilsitet, og så slipper man helt for at installere en Facebook app. En af ulemperne jeg personligt har oplevet er, hvis man skal copy/paste en tekst ind eller dele noget direkte fra mobilen, så virker det ikke lige så let, som hvis man havde app’en installeret. Men det er dog sjældent jeg løber ind i problemer som disse. Et stort plus hvis man bruger Chrome browseren til mobilen er, at den samtidig kan sende dig notifikationer fra Facebook, så du ikke går glip af noget.

Facebook browser mobil
Facebooks egen mobile hjemmeside m.facebook.com. Foto: Mobilsiden.dk

Tinfoil til Android

Tinfoil er en app udviklet af Daniel Velazco, og den fungerer som en såkaldt “wrapper” af Facebooks hjemmeside. Den tilgår Facebooks mobile hjemmeside, men gør det hurtigt, bruger mindre data og er meget mindre resourcekrævende end standard Facebook app’en.

Læs også: Du sparer ikke batteri ved at lukke apps på din iPhone [TIP]

En anden fordel ved app’en er, at den giver dig et bedre overblik over hvilke informationer Facebook må tilgå på din mobil, og giver dig mulighed for at afvise det. I denne katagori af Facebook alternativer kan også anbefales “Metal for Facebook”. Den har et pænere design end Tinfoil og bliver oftere opdateret, og har samtidig fine privatlivsindstillinger – dog bruger den umiddelbart en smule mere hukommelse og batteri. Link til begge apps:

Tinfoil:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.danvelazco.fbwrapper&hl=da

Metal for Facebook:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nam.fbwrapper&hl=da

Tinfoil facebook
TInfoil til Android på Google Play. Foto: Google Play

Et hurtigt tip til iPhone ejere

Ejer du en iPhone så er der her til lille tip til dig. Det kan hjælpe dig til at spare rigtig meget strøm på din telefon. Det gælder ikke kun ved app’en Facebook, men generelt alle apps du har installeret. Hvis du går ind i Indstillinger, trykker på “Generelt” og så videre til “Opdater apps i baggrunden”, så kan du her selv styre, hvilke apps der må ligge kørende på din mobil og sluge strøm. Men husk at fjerner du fluebenet ved en app, så kan den heller ikke længere sende dig notifikationer, fordi systemet lukker den ned.

ios opdater apps i baggrund
Funktionen “Opdater apps i baggrunden” til iOS. Foto: apple.com

Hvordan tilgår du selv Facebook på din mobil?