Mobiltelefon med eller uden abonnement – hvad er billigst?

Giver det virkelig mening at købe en mobiltelefon uden et abonnement eller skal man benytter sig af teleselskabernes store mobilrabatter og købe telefon og abonnement sammen?

Velkommen til endnu en omgang af Fokus, hvor vi stiller skarpt på de nyeste nyheder inden for teknologi, dykker ned i temaer og står klar med lækre præmier, som seerne kan vinde. I denne uge har vi tre temaer: iPhone 13, nyheder fra Samsung og om det kan betale sig at købe telefon med mobilrabat hos teleselskaberne.

Danske teleselskaber frister ganske ofte med mobiltelefoner, der ser utroligt billige ud med store mobilrabatter. Men hvor gode er tilbuddene egentlig?

Følg os på vores Youtube-kanal, Teknofil.

Ny konkurrence: Vind et in-ear headset fra Urbanista. Du deltager i lodtrækningen ved at stille og et spørgsmål i kommentarfeltet under denne Youtube video.

Se også: Guides til mobilabonnementer

Stor mobilrabat = godt tilbud?

Vi har kigget rundt hos teleselskaberne og tjekket deres tilbud ud – og faktisk er det svært at komme med en konklusion. I enkelte tilfælde kan det godt betale sig, at benytte teleselskabernes tilbud, som faktisk kan være billigere end at købe mobilelefonen kontant. Nogle gange er prisen tæt på at være ens, men oftest er teleselskaberne den dyreste løsning. Mobilrabatterne tager nemlig udgangspunkt i nyprisen på telefonerne. Så har en ét år gammel telefon en mobilrabat på 1.500 kroner, så er det altså i forhold til dens vejledende pris. Og den telefon er i mellemtiden faldet i pris hos alle de andre elektronikforhandlere.

I disse priseksempler har vi taget udgangspunkt i en af markedet mest populære telefoner, nemlig en iPhone SE 2020. Det er en telefon som lige nu koster 3.299 kroner hos en forhandler. Kigger man på prisen hos teleselskaberne, så ser det således ud:

#1 YouSee
Pris på iPhone SE 2020 med mobilrabat: 2.641 kroner
Abonnement: Fri tale og 30 GB data (199 kroner per måned)
Mindstepris efter 6 måneder: 3.825 kroner
Se aktuelle priser hos YouSee

#2 Call me
Pris på iPhone SE 2020 med mobilrabat: 3.696 kroner
Abonnement: Fri tale og fri data (179 kroner per måned – 89 kroner de første tre måneder)
Mindstepris efter 1 måned: 3.843,75 kroner
Se aktuelle priser hos Call me

#3 CBB Mobil
Pris på iPhone SE 2020 med mobilrabat: 3.799 kroner
Abonnement: Fri tale og 15 GB data (99 kroner per måned – 49 kroner de første tre måneder)
Mindstepris efter 1 måned: 3.913 kroner
Se aktuelle priser hos CBB Mobil

#4 Telenor
Pris på iPhone SE 2020 med mobilrabat: 3.385 kroner
Abonnement: 21 timers tale og 20 data (99 kroner per måned)
Mindstepris efter 6 måneder: 3.979 kroner
Se aktuelle priser hos Telenor

#5 3.dk
Pris på iPhone SE 2020 med mobilrabat: 3.120 kroner
Abonnement: Fri tale og 30 GB data (160 kroner per måned)
Mindstepris efter 6 måneder: 4.080 kroner
Se aktuelle priser hos 3

#6 TELMORE
Pris på iPhone SE 2020 med mobilrabat: 3.399 kroner
Abonnement: 20 timers tale og 40 GB data (149 kroner per måned)
Mindstepris efter 6 måneder: 4.293 kroner
Se aktuelle priser hos TELMORE

#7 Telia
Pris på iPhone SE 2020 med mobilrabat: 2.844 kroner
Abonnement: Fri tale og fri data i hele Norden (249 kroner per måned)
Mindstepris efter 6 måneder: 4.495,5 kroner
Se aktuelle priser hos Telia

Så alt efter dine behov og krav til mobilabonnement, så er det billigst at købe en iPhone SE 2020 uden abonnement. Medmindre du fx benytter teleselskabernes tilbud på streamingtjenester og services, men så er vi efterhånden ude i nogle komplicerede regnestykker.

Er der en bestemt mobiltelefon du går efter, så kan det godt betale sig at regne efter, inden kan køber hos teleselskabet eller mobiltelefonforhandleren.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Kommer med et dyrt mobilabonnement

En ting man skal huske er, at hvis man køber en mobiltelefon hos et teleselskab med et mobilabonnement, så binder man sig også til abonnementet i seks måneder. Og det er ofte dyre abonnementer, hvor man finder de største mobilrabatter. Se fx hos Telia, hvor abonnementet koster 249 kroner per måned. Og der håber teleselskaberne selvfølgelig på, at kunderne glemmer at undersøge markedet for mobilabonnementer, hvorved de ville opdage hvor skyhøj prisen er. Så køber du en mobiltelefon gennem teleselskabet, så husk at opsige abonnement inden de seks måneder er gået.

Se også: Find et passende mobilabonnement

Sagen er ikke slut

Her får du den kronologiske fortsættelse i historien og anvisning til absolut seneste nyt om temaet. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 23/7/2021 gik vi videre med artiklen; Gorilla Glass DX skal gøre mobiltelefonens kamera endnu bedre – Følg den videre udvikling her. Seneste nyt om tematikken finder du her.