Sådan overlever du sommerens festivaler [TIP]

Mobilen er uundværlig på festivalen. Vi bruger den til at finde rundt, kontakte venner og dele alt med omverdenen.

Sådan overlever du sommerens festivaler [TIP]

Sommeren er over os, og festivalsæsonen er så småt gået i gang. Om mindre end en uge bliver hegnet væltet til Roskilde Festival og derefter følger en lang række af festivaler sommeren lang.

Mobiltelefonen skal selvfølgelig med, og vi har derfor samle de bedste tips til din smartphone under festivalen.

Se også:  På ferie? Send et postkort med mobilen [TIP]

Strøm på mobilen

Hvis der er ét problem, som stort set alle festivalgængere kan nikke genkendende til, så er det at mangle strøm på sin mobiltelefon. Det er der heldigvis råd for, og vi har samlet et par af dem her.

På de store festivaler som Roskilde Festival findes der flere gratis ladestationer, hvor du kan komme med din egen oplader og efterlade din telefon til den er fyldt op med strøm.

Det er dog surt at skulle undvære sin mobil mens den lader, og du kan derfor i stedet aflevere en medbragt powerbank, og så trække strøm fra den efterfølgende.

Netop dette koncept har firmaet Volt haft succes med i de sidste par år. Volt samarbejder med alle de store danske festivaler, hvor du kan få udleveret en powerbank fra en af deres boder til at lade din mobil op på ny.

Læs også: Power bank – løsningen til det evige strømproblem?

Når Volt-laderen er løbet tør, kan du bytte den til en ny. Du betaler et depositum for selve laderen og en pris for at kunne skifte den ud til en ny. Pris og tilgængelighed kan ses her.

Gider du ikke besværet med at skulle frem og tilbage til opladestederne, kan en solcelleoplader være en idé. De skal dog helst være af en vis størrelse, før det giver mening og er derfor ret upraktiske.

Du skal også væbne dig med en god portion tålmodighed, da de fleste er længe om at lade op. Endeligt kan man desværre aldrig være sikker på vejret i den danske sommer, så også her kan du stå med en udfordring.

Generelt er det en god idé at tænke over sit mobilbrug på festivalen, og du kan spare meget strøm ved at have ting som bluetooth og placeringstjenester slået fra.

De fleste mobiler kan også sættes i en energisparende funktion, så den dyrebare strøm kan holde lidt længere.

Læs også:  10 tips til at spare strøm på din Android-telefon [TIP]

Festival
Mobilen er fremme konstant på festivalen

Nyttige apps

Nu er strømsituationen på plads, og det er tid til at bruge mobilen. Vi har fundet et par applikationer, som kan være en god idé at have installeret på din smartphone.

De store festivaler som Roskilde, Tinderbox, Copenhell og Smukfest har alle deres egen festivalapp. Her kan du følge med i programmet, læse mere om kunsterne og finde en masse generelle informationer. Med andre ord er disse apps uundværlige på festivalen.

CrowdSearch er til dig, der skal på Roskilde Festival og tager en iPhone med i tasken. Appen er lavet af 3 mobil, og vil hjælpe dig med at finde dine venner.

Du får et interaktivt kort over festivalpladsen og kan samtidigt se dine venners placering på kortet, så I nemt kan finde hinanden.

Læs også: Find dine venner på Roskilde Festival med appen Crowdsearch
Til Android findes programmet Custom Maps. Her kan du placere et billede af festivalkortet oven på et Google Maps kort og på den måde bruge de normale funktioner fra Maps, nu bare med et opdateret kort, f.eks. over Roskilde Festival.

Sker det, at du kommer forbi et stykke musik på festivalen, som du ikke kender navnet på, kan appen SoundHound hjælpe dig.

SoundHound undersøger musikken, du lytter til, og kommer med et bud på navnet på sangen. Appen giver dig også info om kunstneren og et direkte link til f.eks. Spotify, hvis du vil høre mere.

Den sidste app hjælper dig også med kontakten til vennerne. Med appen FireChat (iphone/android), kan du chatte med andre via Bluetooth, uden at skulle bruge hverken internet- eller mobilforbindelse.

På den måde kan du altid komme i kontakt med andre, også når mobilsignalet svigter.

Læs også: Teleselskaberne opruster netværket til årets festivaler

Festival
En smart løsning til mobilen

Tænk praktisk

En dry bag er uundværlig til at beskytte din telefon og andre enheder mod regn, støv eller andet snavs. Der findes udgaver, hvor din mobil ligger i en lille plastiklomme, så du kan bruge den, samtidigt med at den er godt beskyttet.

Det sker desværre tit at mobiler bliver tabt eller stjålet på festivaler, og her er det smart, hvis du har gjort dit forarbejde. Med apps som Find min iPhone og Find min telefon til Android, kan du spore og spærre din enhed, hvis uheldet skulle være ude.

Det her var bare nogle af de tips, der kan være med til at gøre din festivaloplevelse lidt bedre.

Hvad er dine bedste mobilråd til festivalen? Kom gerne med en kommentar under artiklen.

Se også:  Gør mobilen ferieklar: tjekliste til en god mobil sommer [TIP]