Tag et Netflix-tjek og se, om dit netværk holder [TIP]

Streaming-giganten Netflix slipper testværktøj løs, så du selv kan tjekke hvorvidt din bredbåndsudbyder leverer varen.

Tag et Netflix-tjek og se, om dit netværk holder [TIP]

Synes du at kvaliteten på din Netflix-videoer halter, kan der være to årsager: enten betyder det at du skal op i et dyrere Netflix-abonnement, eller også er det tegn på, at din bredbåndsforbindelse er for svag.

At opgradere Netflix fra SD til HD eller Ultra HD-kvalitet, er lige til. Det koster henholdsvis 10 og 40 kroner mere om måneden, og giver samtidig mulighed for at forbinde 1, 2 eller 4 brugere på samme tid.

Det kræver dog at din forbindelse kan følge med, og derfor lancerer Netflix tjenesten fast.com, hvor du kan teste din forbindelse hos Netflix’ egne servere. Hjemmesiden er uhyre enkel, klik ind på siden – og testen er i gang. Få sekunder senere viser hjemmesiden hvor mange mbit/sekund din forbindelse kan levere.

Se også: Ny Netflix-feature begrænser dataforbruget

Det anbefaler Netflix

Netflix’ mindstekrav for internetforbindelse er på 0,5 mbit/sekund, men skal streaming fungere optimalt råder Netflix dig til at have følgende download-hastigheder:

  • SD-kvalitet: 3,0 megabit/sekund
  • HD-kvalitet: 5,0 megabit/sekund
  • Ultra HD-kvalitet: 25,0 megabit/sekund

Du kan se hvad kvalitet der afspilles i, inde i menuen under ’Afspilningindstillinger’.

Netflix-kvaliteten hos amerikanske Comcast blev markant bedre efter at parterne indgik en aftale i januar 2014

Bredbåndsudbydere snyder med hastigheden

Ifølge nyhedssitet geek.com, er det amerikanske bredbåndsudbydere neddrosling af netværket, der får Netflix til at udgive testtjenesten.

Streaming af video kræver mange ressourcer hos udbydere som ComCast, der som modtræk valgte at neddrosle Netflix-hastigheden, og dermed kvaliteten, indtil Netflix’ indvilgede i at indgå en særaftale med udbyderen.

Oplever du, at din streaminghastighed hos Netflix’ fast.com ikke matcher uafhængige tests som speedtest.net, er det tegn på, at din udbyder specifikt neddrosler din Netflix-trafik – og muligvis også et tegn på, at det er på tide at skifte udbyder.

Test og skrive gerne til mobilsiden.dks redaktion, hvis du oplever store forskelle på de to tests hos din bredbåndsleverandør, på mobilen eller derhjemme.

Læs også: Netflix overvejer mulighed for offline streaming