Tip: Skift sang på din mobil med lydstyrkeknapperne

Med appen Frinky Music Controller kan du ved brug af volume-knapperne skifte til næste og forrige sang, når du hører musik på din Android-mobil.

Tip: Skift sang på din mobil med lydstyrkeknapperne

Hører du ofte musik på farten via din smartphone, men mangler en mulighed for let at gå frem og tilbage blandt de sange, du hører? Så er der hjælp at hente, hvis du har en Android-mobil.

Læs også: Smarte funktioner til Spotify appen [TIP]

Du kan nemlig bruge lydstyrkeknapperne på siden af din mobil til at skifte sang – enten frem eller tilbage. De fleste Android-mobiler har ikke denne funktionalitet indbygget, men det problem kan den gratis app Frinky Music Controller heldigvis løse.

Frinky Music Controller
Foto: Mobilsiden.dk

Appen er utrolig simpel. Den er først og fremmest gratis, og når den er installeret, skal du blot følge opsætningsguiden, hvor appen spørger om lov til at få adgang til dine underretninger, så den kan styre afpilningen af din musik. Se hvordan i galleriet ovenfor.

Når det er gjort, er appen klar til brug. Som standard skifter du frem til næste sang ved et tryk på skru op-knappen. Skru ned-knappen har to funktioner: Når  du er midt inde i en sang, starter den samme sang forfra. Hvis du trykker på skru ned inden for de første to sekunder af en sang, går den tilbage til forrige sang.

Genvejetasterne er som udgangspunkt kun sat til at virke med slukket skærm, men med et klik i appen kan du vælge, at de også skal virke med tændt skærm. Sidstnævnte kræver dog Pro-udgaven, som koster 8 kroner.

Du justerer lydstyrken ved at trykke mere end én gang på enten skru op- eller skru ned-knapperne, og så kan også hurtigt stoppe musikken ved at trykke skru op, skru op, skru ned, skru ned.

Hvis du kommer til at skifte musik via lydstyrketasterne i lommen, uden det er meningen, kan du aktivere en funktion, så du skal taste skru op efterfulgt af skru ned, før du kan bruge de andre genvejstaster. Indtil du taster skru op og skru ned igen, kan du bruge genvejstasterne normalt. Denne funktion er dog ikke slået til som standard.

Sådan gør du, hvis appen ikke virker

Som udgangspunkt bør Frinky Music Controller fungere med alle Android-mobiler, men der kan være visse undtagelser. Nogle mobiler, f.eks. fra Huawei, kan også finde på at standse appen i baggrunden, så den ikke længere virker.

Det kan du løse ved at gå ind i telefonens “Indstillinger”, derefter ”Apps & meddelelser” og derefter ”Programmer”, hvor du finder ”Frinky Music Controller” på listen. Her vælger du ”Batteri” og klikker på ”App-start”. Klik nu på ”Administrer automatisk”, så knappen er valgt fra. Det aktiverer de tre nedenstående knapper, som nu holder appen kørende i baggrunden.

Hvis det stadig ikke virker på din mobil, kan du gå ind i Frinky Music Controller og vælge, at den skal prøve at bruge metode 2 i stedet for metode 1 til at genkende lydstyrkeknapperne på din mobil.