Mobilen forstyrrer ferien
Hver fjerde dansker – 27 procent – tager arbejdsmobilen med på ferie, og tager imod arbejdsrelaterede opkald og tjekker arbejdsmails, når de burde holde fri.Det viser en undersøgelse, som Gallup har lavet for Urban.
Det er især yngre medarbejdere og mænd, der har svært ved at lade mobiltelefonen være.
Alvorlige konsekvenser
Det er et stort problem, at vi ikke tager vores ferie alvorligt, mener fagforbundet 3Fs miljøkonsulent Henrik Hansen.
»Afstanden mellem job og privatliv bliver hele tiden mindre. Der har bredt sig en moral om, at man skal arbejde mest muligt og være uundværlig. Og det er tåbeligt. For selv om det selvfølgelig er glimrende at være glad for sit arbejde, så er det altså vigtigt for vores trivsel, at vi engang imellem kobler helt fra,« siger han.
Lektor Annette Kamp fra Roskilde Universitetscenter har forsket i bæredygtigt arbejdsliv, og hun advarer om alvorlige konsekvenser af ikke at holde fri fra telefonen.
»Vi har faktisk brug for at komme helt væk fra arbejdet i en periode for at restituere os ordentligt. Slække på tempoet og slippe for at være på – overfor andre end os selv og familien. Ellers restituerer vi ikke ordentligt, og ender med at gå ned med stress – eller blive skilt, fordi ægtefællen er træt af at konkurrere mod en bærbar computer,« siger hun til Urban.