Google vil tracke din sundhed med kamera-teknologi

Google: Telefonernes kamera kan spotte farveændringer i en brugers finger til at måle hjertefrekvens og bevægelser af brystkassen for åndedræt.

Google vil tracke din sundhed med kamera-teknologi

Google er på vej med en ny funktion til Fit-appen, hvor man kan foretage målinger af hjertet og åndedræt ved hjælp af et smartphone-kamera.

Google vil bruge kameraet til at måle folks sundhed

I et blogindlæg forklarer Google, hvordan computervision-teknologi gør det muligt for smartphonekameraer at ”tracke små fysiske signaler på pixelniveau”, herunder farveændringer i en brugers fingrer for at kunne måle hjertefrekvens og bevægelser af brystkassen for åndedræt.

De pointerer, at målingerne ikke skal bruges til at diagnostisere medicinske tilstande, men kan være en hjælp for dem, der bruger Fit-appen til at holde øje med helbredet fra dag til dag.

Brugerne kan slette data eller gemme det for at kunne se udviklingen over tid. Funktionen kommer først til Google Fit i Pixel-telefoner og vil være tilgængelig fra marts måned. Derefter er det planen, at den skal rulle ud til andre Android-enheder på et senere tidspunkt. Samsung har tidligere haft en aflæser til hjertefrekvens i flere Galaxy-telefoner fra S5 og frem til S10e, hvor den blev droppet igen.

Se også: Find bedste tilbud på telefoner

Endnu en måde at tracke sundhed på

Google har tidligere udtalt, at dette ikke kommer til at være i konflikt med opkøbet af wearables-producenten Fitbit, som de betalte 2,1 milliarder dollars for. Fitbits trackere indsamler lignende data, men en repræsentant for Google har overfor Mobile World Live sagt, at selskabet ser en pointe i at tilbyde kunderne ”endnu en måde at få adgang til helbredsmålinger ved at bruge deres hverdagsenheder.”

De slår dog fast, at det endnu ikke er super præcis måde at måle på, hvorfor metoden ikke skal ses som direkte medicinsk udstyr.

Data fra Statista har vist, at der i 2019 var omkring 3,2 milliarder smartphonebrugere verden over. Til sammenligning var der omkring 722 millioner opkoblede wearable-enheder såsom ure, armbånd og hearables. Der kan derfor være en pointe i at kunne bruge mobilen til denne slags målinger af kroppens tilstand.

Se også: Nyheder om wearables og sundhed

Mere om temaet

Temaet fortsætter med at være relevant. Lasse Olsen fulgte op på historien. d. 29/1/2021 fulgte vi historien op med en ny vinkel på Xiaomi annoncerer trådløs opladning på flere meters afstand – Den næste artikel om emnet finder du her. Se også seneste nyt om temaet her..