Greentel sætter fokus på plastforurening i havene
Hele denne uge sætter Greentel fokus på den kæmpestore problematik med plastforurening i havene og ved de danske strande. I ugens løb lægger de fem videoer op på deres YouTube-kanal med Jens fra Strandet, som fortæller om Strandets arbejde og hvad du selv kan gøre for at reducere dit plastforbrug.
Du kan se video med Jens fra Strandet øverst i artiklen, hvor han taler om plastikforurening og om Strandets arbejde med at reducere plastforurening ved vestkysten. Videoen er fra et besøg, hvor dagen gik med at indsamle affald ved Bøgsted Rende strand.
Plastikindsamling ved Vestkysten
Greentels havplast-uge kulminerer med en strandrensning lørdag d. 5. februar ved Agger Tange i Thy. Så er du på de kanter den dag, så kan du være med og hjælpe med at fjerne en masse affald fra stranden sammen med andre.
Ida Marie Tarp, marketingdirektør for Greentel, forklarer om havplast-temaet, at de ikke hedder Greentel for ingenting.
“Vi hedder Greentel – grøn telefoni – fordi vi vil noget mere end blot tilbyde telefoni. Vi vil være et mobilselskab med en grøn holdning, der tænker på vores miljø og vil være med til at gøre en forskel. Da vi startede i 2011 opkøbte vi CO2 kvoter og Vestas aktier, sidenhen er der kommet mange andre projekter til. Vi gik ind i opsamling af havplast, efter vi havde deltaget i Race For Oceans stafetten, der samler plastik fra Sylt til Skagen. Her gik det op for os, hvilket problem plastik på strandene er, ikke kun ude i verdenen, men også herhjemme i Danmark. Vi følte, at vi var nødt til at gøre noget ved og sætte fokus på hele problematikken. Det blev til et samarbejde mellem os, Race for Oceans og Strandet, der begge gør en kæmpe indsat for at holde vores strande rene og italesætter problematikken. Der er virkelig brug for, at vi sætter ind nu mod plastikken, for der skyller dagligt flere tons plastik op på strandene, og hvis vi ikke får det fjernet, ryger det ud i havet igen eller blive begravet i sandet. Men vi kan ikke nøjes med at fjerne det, vi skal som forbruger ændre vores tankegang og handlinger, så vi forbruger mindre plastik, sortere mere til genanvendelse og rydder op på vores vej”.
Plastikforurening er stort problem i Danmark
Ida Marie Tarp forklarer, at mange mennesker måske ikke er klar over, hvor stort et problem plastikforurening i virkeligheden er i Danmark. Derfor er det meget meningsfuldt for dem at kunne bruge deres platform på for eksempel de sociale medier til at udbrede budskabet omkring plastik-problematikken, lyder det videre.
“Når vi inviterer vores kunder med ud til strandrensninger, kan de med egne øjne se, hvor stort problemet er – og samtidig være med til at gøre noget ved det, når vi i fællesskab fjerner plastaffald fra stranden. Oplevelsen til en strandrens vil forhåbentlig medføre, at folk begynder at tænke over deres egne forbrugsvaner, får mere fokus på sortering af affald og ikke mindst tænker på at reducere forbruget af plastik i dagligdagen”, lyder det fra Ida Marie Tarp.
Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer
Vil indsamle 4 tons plast i år
Greentel har sammen med Strandet og samarbejdspartneren Race for Oceans Foundation som mål igen at indsamle mindst 4 tons plast fra vestkysten.
Som led i selskabets havplast-tema kan du hver dag i denne uge åbne en låge i en quiz-kalender og deltage i konkurrencen om præmier med fokus på havet og genbrugsplast.
Hovedpræmien udloddes i weekenden en FALK-designerstol fremstillet af genanvendt plastaffald fra danske husstande. Du kan læse mere om Greentels Ocean-abonnement her.
Se også: Nyheder om teleselskaber