Apple og Ericsson indgår aftale i patentstrid
Ericsson og Apple har indgået en aftale om patentlicens, der skal løbe over flere år, og samtidig blevet enige om at styrke båndene mellem de to selskaber, både når det gælder forretning og teknologi.
Alt dette er en del af et forlig, der skal være enden på en retslige stridigheder om patenter de to selskaber imellem.
Se også: Sammenlign priser på 5G-telefoner
Global cross-licensaftale mellem Apple og Ericsson
De melder ud, at aftalen inkluderer en global cross-licens for standard-essentielle teknologier og giver visse andre patentrettigheder.
Ericsson siger, at de forventer en omsætning for licenser i Q4 af 2022 på mellem 5,5 og 6 milliarder svenske kroner som et resultat af forliget og igangværende IPR-aftaler med andre licenser.
Udover et tættere samarbejde omkring teknologi og anden forretning, skal de to selskaber også samarbejde omkring kompatibilitet og udvikling af standarder.
Se også: Sammenlign priser på 5G-telefoner
Sætter punktum for lang patentstrid
Aftalen er vigtig, da den sætter punktum for en langtrukken strid mellem den svenske leverandør og iPhone-producenten.
Ericsson og Apple har ligget i noget nær krig om 5G-patenter, hvor de begge gik rettens vej i 2021, efter at forhandlinger, der begyndte i 2015 for at forlænge en syvårs patentaftale, brød sammen. Den tidligere aftale dækkede 2G, 3G og 4G, men det var umuligt for de to parter at blive enige om 5G.
Se også: Guide til de bedste telefoner
Aftale er godt nyt for Ericsson og Apple
CIO for Ericsson, Christina Petersson, siger, at Ericsson er glade for at afslutte sagen med denne aftale, som hun kalder for strategisk vigtig for selskabets 5G-licensprogram. “Dette vil gøre det muligt for begge selskaber at blive ved med at fokusere på at sende den bedste teknologi ud på markedet”.
Trods aftalen har Ericsson advaret om, at deres omsætning for IPR-licenser fortsat kan blive påvirket på flere områder, inklusive udløbne aftaler der afventer fornyelse, skiftet fra 4G til 5G og svære tider, når det gælder valuta og geopolitik.