Usædvanligt AI-samarbejde mellem Apple og Meta på vej

Facebooks moderselskab Meta har indledt samtaler om at integrere sin generative AI-model i Apples nyligt annoncerede AI-system til iPhones, erfarer avis.

Usædvanligt AI-samarbejde mellem Apple og Meta på vej

Da Apple annoncerede Apple Intelligence for nylig, var det i første omgang “kun” med et samarbejde med OpenAI, som driver ChatGPT. Men Apple var meget åbne om, at man er villig til at lade andre AI-løsninger blive en del af Apple Intelligence, så brugeren frit kan vælge sin foretrukne AI-chatbot til at supplere Siri og de øvrige AI-nyheder.

Det er tidligere kommet frem, at Apple skulle forhandle med Google om at gøre sin Gemini-chatbot tilgængelig i Apples styresystemer.

Og nu forhandler Apple altså med endnu en techgigant: Meta, som ejer Facebook, Instagram, WhatsApp og Threads, skulle også være i forhandling med Apple om at få sine AI-systemer ud til Apples enorme skare af iPhone-brugere, erfarer Wall Street Journal.

Se også: Apple Intelligence bliver forsinket i EU på grund af EU-regler

Vil samle alle de store AI-tjenester på din iPhone

Det forventes, at Apple vil drøfte samarbejder med andre AI-virksomheder i forskellige områder som Kina, hvor OpenAI’s chatbot ChatGPT er gjort forbudt.

Den nystartede AI-virksomhed Anthropic har også været i dialog med Apple om at bringe sin generative AI til Apple Intelligence, skriver avisen med henvisning til personer, der er bekendt med sagen.

Forhandlingerne er endnu ikke afsluttet og kan falde til jorden, lyder det.

Det er uklart, hvor stor en økonomisk gevinst der er for AI-virksomhederne, men gevinsten for AI-virksomhederne skulle være at kunne sælge et stort antal remium-abonnementer på deres tjenester gennem Apple Intelligence.

AI-søgevirksomheden Perplexity har også været i dialog med Apple om at bringe sin generative AI-teknologi til Apple Intelligence, oplyser en kilde med kendskab til sagen.

Se også: Sådan låser, skjuler og finder apps igen i iOS 18

AI med privatlivet i centrum

Det var efter mange måneder med intense rygter, at Apple tidligere på måneden kunne løfte sløret for Apple Intelligence, som samlingen af AI-funktioner i iOS 18, iPadOS 18 og macOS Sequoia går under.

Modsat alle de andre aktører har Apple haft stor fokus på retten til privatliv. Så snart man bruger nogle af de eksterne AI-løsninger såsom ChatGPT forlader man dog Apples sikre miljø og ens data bliver behandlet af samarbejdspartnerne.

Læs mere om, hvordan AI-chatbots i iOS 18 fungerer.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones