iPhone 16 Pro og 16 Pro Max får større batteri

Et nyt rygte bekræfter, at både den kommende iPhone 16 Pro og 16 Pro Max får øget batterikapaciteten med op mod 9 procent i forhold til iPhone 15 Pro-modellerne.

iPhone 16 Pro og 16 Pro Max får større batteri

Apples iPhones har altid haft mindre batteri end alle konkurrenterne, og alligevel har Apple formået at opnå relativt gode batteritider gennem effektiviseringer i softwaren og firmwaren.

Men før eller siden er Apple nødt til at skrue op for batterikapaciteten i takt med, at telefonerne bliver kraftigere og får flere avancerede funktioner såsom AI-modeller, der kører lokalt på enhederne. Her satser Apple på Apple Intelligence i iOS 18 og iPhone 16-serien.

Se også: Refurbished iPhone er en brugt iPhone

Op til 9 procent større batteri i iPhone 16-serien

Nu er der godt nyt til dem, der har ventet længe på en markant forøgelse af batterikapaciteten, for netop det lader at komme til at ske i dette års iPhone 16 Pro- og 16 Pro Max-modeller.

Tidligere rygter har hævdet, at iPhone 16 Pro Max får et batteri med en kapacitet på 4.676 mAh. Til sammenligning har iPhone 15 Pro Max-batteriet en kapacitet på 4.441 mAh. Det er en stigning på 5,3 procent. Det nye rygte bekræfter denne stigning og hævder dertil, at den almindelige iPhone 16 vil få et 3.577 mAh batteri. Det er en stigning på hele 9,3 procent.

Formentlig gør den øgede batterikapacitet, at telefonerne holder strøm i længere tid på en opladning – især hvis den nye A18-chip, som iPhone 16-telefonerne ventes at få, bliver mere energieffektiv, som Apples chips har for vane at blive.

Vi har endnu ikke hørt så meget om skærmene, så det er nok ikke fra den kant, at der kommer store forandringer i batteriforbruget.

Se også: Sælg din brugte iPhone

Nyt design skal aflede varmen fra batteriet bedre

Der har også i længere tid gået rygter om, at iPhone 16 Pro og 16 Pro Max vil få et nyt batteridesign for at aflede varmen bedre. Det skulle få en overflade i metal, som bedre kan holde batteriet afkølet, og batteridesignet skulle også muliggøre højere energitæthed og dermed den højere kapacitet på samme fysiske plads.

Der er efterhånden kun en måneds tid til lanceringen af den næste iPhone-serie, så vi kommer uomtvisteligt til at høre en del flere rygter i den kommende tid.

Se også: Find priser og tilbud på iPhones