Android Automotive 15: Nye funktioner til Android i bilen

Android 15 er snart klar til biler med Android Automotive, og der er flere gode opgraderinger i vente. Vi tager et kig på nyhederne i Android Automotive 15.

Android Automotive 15: Nye funktioner til Android i bilen

Med udrulningen af Android 15 i smartphones og tablets kommer også en ny version af Android Automotive. Her er nogle af nyhederne i Android Automotive 15.

Se også: Se bedømmelser og priser på elbiler

Nye funktioner i Android Automotive 15

Flere og flere biler udstyres med Google infotainmentsystem til biler  – nogle med indbyggede tjenester fra Google, andre uden. Mærker som Renault, Polestar, Volvo og flere bilmærker benytter sig af “Google Built-in”, mens producenter som Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda og andre bruger softwaren uden Googles tjenester og appbutik.

Fælles for dem alle er, at der er en tilgængelig softwareopdateringen snart, som bilproducenterne kan opdatere bilerne med. Men hvilke forbedringer er der egenlig i Android Automotive 15?

Google arbejder blandt andet på at tilføje Bluetooth-understøttelse til hovedtelefoner i Android Automotive 15. Mange nye biler er udstyret med underholdningsskærme til passagerer, hvor tilslutning af trådløse hovedtelefoner er nødvendig.

Apropos lyd, så vil Android 15 for Automotive inkludere HD- og DAB-kvalitetsstandarder for radio. Google siger, at denne opdatering vil hjælpe bilproducenter med at “integrere radiofunktioner i bilenheder”.

Se også: Test og anmeldelser af elbilers infotainmentsystem

Andre funktioner omfatter følgende:

  • Nye genveje til mest brugte apps: En ny dock i bunden af skærmen giver mulighed for at vælge et antal favoritapps.
  • Opdateret udfordring til profillås: Tilføjet en standardiseret skærmlås i Android Automotive til forskellige profiler.
  • Opdatering af indstillinger. Tilføjet nye muligheder for at give mere kontrol over UWB-enheder.
  • Meddelelser om data- og abonnementsplaner. En reference-brugerflade til at præsentere muligheden for at forny betalt forbindelse, når brugeren har brug for det.
  • Understøttelse af nødnedlukning. Forbedrer bilens strømstyringstjeneste til at advare systemapps om, at en nødsituation har udløst en nedlukning.

Mange nye funktioner kommer med Android Automotive 15, som Google endnu ikke har løftet sløret for. Android 15 lader vente på sig, men forventes rullet ud i oktober.

Se også: Se hvilke elbiler der er Bedst i Test

Opdateringen har lange udsigter

Android 15 i biler med Android Automotive 15 har dog lange udsigter. Bilproducenterne er generelt langt bagud med opdateringer af softwareversioner af Android. For eksempel Renault er i gang med at opdatere til Android Automotive 12. Polestar 2 er angiveligt også på version 12 og Volvo opdaterede sidste år også til version 12.

Det betyder ikke umiddelbart, at nogle biler er udstyret med version 14, der blev lanceret sidste år.

Køber man derfor en bil med Android Automotive kan man derfor forvente at få en bil med en gammel Android-software. Til sammenligning er størstedelen af Android-telefoner i dag opdateret til Android 14.

Se også: Disse elbiler kommer til Danmark i 2024, 2025 og 2026