Hvornår er Apple Intelligence klar på dansk?

Den helt store nyhed i iPhone 16-serien og iOS 18-softwaren er de nye AI-funktioner. Spørgsmålet er dog, hvornår Apple Intelligence bliver tilgængeligt i Danmark.

Hvornår er Apple Intelligence klar på dansk?

Apple løftede stolt sløret for det nye Apple Intelligence tilbage i juni, hvor der blev fremvist en række smarte funktioner med AI. Apple Intelligence er klar senere på året, men ikke på dansk. Herhjemme har det lange udsigter.

Se også: Sammenlign priser på iPhones

Hvornår kommer Apple Intelligence til Danmark?

Apple Intelligence byder på en hel suite af AI-funktioner, der skal gøre iPhonen smartere. Blandt andet helt nye skriveredskaber, der kan omskrive, korrekturlæse og sammenfatte tekster på tværs af iOS 18.

Bliv klogere nyheder og funktioner i Apple Intelligence her.

iPhone 16-serien er de første iPhones fra Apple, der er bygget til at køre Apple Intelligence. Dog er de blevet lanceret helt uden de nye funktioner, som først kommer i en opdatering senere på året. Dog vil de til den tid ikke være tilgængelige i Danmark.

I første omgang vil Apple Intelligence kun være tilgængeligt på amerikanske iPhones. Senere lanceres det på andre sprog.

Apple siger, at deres AI-funktioner vil være tilgængelige på tysk, italiensk, koreansk, portugisisk, vietnamesisk “og andre sprog” i løbet af 2025.

Apples AI-funktioner vil blive udvidet til at omfatte lokaliseret engelsk i Storbritannien, Canada, Australien, Sydafrika og New Zealand i december, mens Indien og Singapore kommer med næste år. Virksomheden har allerede annonceret planer om også at understøtte kinesisk, fransk, japansk og spansk næste år.

På grund af EU’s forordning om digitale markeder vil Apple Intelligence ikke være tilgængelig på iPhones og iPads i EU, og funktionerne er begrænset til Macs med M1-chip eller nyere. Apple sagde, at de diskuterer dette spørgsmål med Europa-Kommissionen.

Derfor har Apple Intelligence meget lange udsigter i Danmark. Sandsynligvis vil det tidligst være klar i 2026.

Se også: Så meget koster en iPhone 16

Køb en iPhone 15 eller ældre

Den primære grund til at købe en iPhone 16 er det nye Apple Intelligence, da de derudover byder på meget små opgraderinger til meget høje priser.

Er du på jagt efter en ny iPhone bør du derfor købe en iPhone 15 i stedet, da den stadig er en meget kapabel mobiltelefon og der er mange penge at spare.

Endnu mere er der at spare, hvis du køber en brugt iPhone 15. Hos en professionel forhandler kan du købe en brugt iPhone 15 med returret, garanti og endda helt nyt batteri. Det er dertil også bedre for miljøet.

Se også: Gør et kup – Køb din iPhone brugt