Google Maps i Android Automotive får ny opdatering
De fleste biler med Android Automotive som styresystem har Google Maps som standard navigationsapp. Nu er appen blevet lidt smartere med et nyt system til at rapportere hændelser i trafikken.
Google har allerede implementeret rapportering af hændelser under navigation i Android Auto og på mobiltelefoner. Nu er turen kommet til navigationsappen, der er indbygget i biler fra blandt andet Polestar, Renault og Volvo.
Det nye system fungerer ganske enkelt ved, at et nyt ikon med en gul/orange advarselstrekant er dukket op i venstre side af skærmen. Et tryk på ikonet åbner et vindue, hvor man kan ”tilføje en rapport”, som det hedder. Her kan man gøre andre bilister i trafikken opmærksom på følgende forhold i trafikken:
- Trafikuheld
- Køkørsel
- Vejarbejde
- Vejbaneafspærring
- Havareret køretøj
- Objekt på vejen
- Fartfælde
Så snart en person opretter en af ovenstående hændelser, dukker den op som et ikon på kortet det pågældende sted. Google Maps-brugere, der derefter passerer hændelsen, vil blive spurgt, om den stadig gælder.
Så længe andre brugere bekræfter dette, forbliver hændelsen synlig og gør andre brugere opmærksom på den. Når tilstrækkeligt mange oplyser, at hændelsen ikke gælder, forsvinder den fra kortet.
Se også: Sådan bruger du Google Maps eller Apple Kort offline
Overflødiggør trafikalarmer
Med det store antal brugere, som Google Maps har, vil danske bilister få en meget detaljeret status på, hvordan trafikken forløber på deres rute, når de navigerer med Google Maps.
Der har været langt tilløb til det, men nu lader det altså til, at Google én gang for alle har gjort gjort dedikerede trafikalarmer overflødige. Her er samtidig ikke nogen månedlig abonnementspris, og mon ikke Google Maps har en noget større brugerbase og dermed flere rapporterede hændelser end de konkurrerende løsninger? Vi kan ikke forestille os andet.
Hvordan nøjagtigheden til gengæld er, får vi at se i den kommende tid. I hvert fald er Google nu nået hele vejen omkring med udrulningen af funktionen først til smartphones og tablets, dernæst Android Auto og nu Android Automotive.
Se også: Google Pixel 9a: Rygter, specifikationer og lancering