Book en parkeringsplads direkte i Google Maps

Google Maps gør det nemmere at ankomme til en ledig parkeringsplads med en ny funktion, hvor du kan finde og reserve en parkeringsplads i forvejen.

Book en parkeringsplads direkte i Google Maps

En ny funktion i Google Maps gør det legende let at ankomme til en ledig parkeringsplads, når ens rejse er vel overstået. Den populære navigationsapp har nemlig lanceret en ny funktion i samarbejde med tjenesten SpotHero.

SpotHero er en tjeneste, der giver brugerne mulighed for at finde og reservere parkeringspladser online. Netop dette kan du nu gøre direkte i Google Maps og i Googles søgeresultater.

Se også: De bedste apps til at parkere bilen

Reserver en parkeringsplads direkte i Google Maps

I april begyndte Google Maps og SpotHero at introducere funktionen til de første brugere, men nu er den smarte parkeringsfunktion tilgængelig for alle i Google Maps.

Indtil videre er tjenesten dog kun tilgængelig 8.000 forskellige steder fordelt på 300 byer i USA og Canada. Du kan altså endnu ikke parkere nemt med Google Maps i Danmark, men vi kan ikke forestille os andet, end at funktionen før eller siden også vil blive udvidet til mange andre lande – eventuelt i samarbejde med andre tjenester end SpotHero.

Konceptet med at finde og booke en parkeringsplads i forvejen eksisterer allerede her i Danmark. Du kender det måske fra lufthavne, og parkeringsselskabet Q Park tilbyder også mulighed for at reservere og booke en parkeringsplads online i forvejen.

Se også: Google Maps i Android Automotive får ny opdatering

Hvordan booker man en parkeringsplads i Google Maps?

For at bruge den nye parkeringsfunktion i Google Maps skal man blot åbne appen fog søge efter parkering i nærheden af din destination. Det kan være med en søgefrase som ”Royal Arena parkering”.

Google Maps viser nu et kort og en liste over alle parkeringspladser nær destinationen. På listen kan du se en ”Book”-knap ved de ledige parkeringspladser, der kan reserveres.

Trykker man på knappen, bliver man sendt til SpotHeros hjemmeside via et popupvindue i Google Maps, hvor man kan reservere parkeringspladsen uden at skulle forlade navigationsappen.

Se også: København indfører 3 timers parkering på alle ladepladser

De bedste parkeringsapps

Det er altså endnu ikke muligt at parkere med Google Maps i Danmark, men funktionen kommer formentlig en skønne dag.

Indtil da er der mange andre apps, du kan bruge til at parkere din bil på en parkeringsplads, der kræver betaling.

Nogle af de mest populære apps er EasyPark, ParkMan, ParkPark og ParkOne og OK-appen. Læs mere om de bedste parkeringsapps.

Se også: EasyPark lancerer ny parkeringswidget til iPhone