BYD Sealion 7 lanceres i Danmark 17. november

BYD Sealion 7 har netop haft europæisk premiere ved Paris Motor Show. Elbilen, som får danmarkspremiere ved eCarExpo, lanceres snart i Danmark.

BYD Sealion 7 lanceres i Danmark 17. november

BYD er snart klar med sin syvende elbil i Danmark. Den næste i rækken bliver den elektriske SUV, Sealion 7, som netop har fået europæisk premiere ved Paris Motor Show.

BYD teasede allerede for bilen i sidste uge, og nu har producenten altså løftet sløret for, hvilken bil der er på vej.

Se også: Specifikationer og billeder af BYD Sealion 7

Sporty SUV med coupé-linjer

BYD beskriver den nye Sealion 7 som en sporty SUV med coupé-linjer, og som det er tilfældet med de andre af BYD’s biler i Ocean-serien (Seal, Dolphin og Seal U), gennemsyrer det maritime Ocean-tema og “X face”-design, der symboliserer bevægelse og dynamik, bilen.

Her er svævende LED-forlygter og bølgeinspirerede linjer og Ocean-series nyeste vanddråbe-baglygter.

Det maritime tema fortsætter indvendigt, hvor håndtagene er designet som svævende vinger.

BYD Sealion 7 er en stor og rummelig elektrisk SUV, der måler 4.830 mm i længden, 1.925 mm i bredden og 1.620 mm i højden. Akselafstanden er på 2.930 mm. Dermed er den 8 cm længere, 5 mm bredere og 4 mm lavere end Tesla Model Y, mens akselafstanden er 4 cm længere.

Se også: Se alle elbiler fra BYD i Danmark

Rækkevidde på op til 502 km

BYD Sealion 7 fås i to forskellige udgaver i Europa: Med et 82,5 kWh LFP-batteri eller et 91,3 kWh LFP-batteri. Sidstnævnte har en rækkevidde på op til 502 km – og det er med firehjulstræk.

Opladningen foregår med 230 kW, og accelerationen fra 0 til 100 km/t tager ned til kun 4,5 sekunder. Tophastigheden er begrænset til 215 km/t.

Den anvender desuden BYDs e-Platform 3.0 Evo, som er en 800 volt platform. BYD anvender også sine egenudviklede BYD Blade-batterier.

Se også: Sammenlign elektriske SUV’er med hinanden

Forventet dansk pris

Hvad kommer BYD Sealion 7 til at koste? BYD har endnu ikke selv oplyst en dansk pris, men den forventes at blive prissat ligesom BYD Seal. Vi forventer derfor, at BYD Sealion 7 kommer til at koste 349.995 kr. i Danmark.

Det vil være muligt at opleve BYD Sealion 7 ved eCarExpo 2024 den 26., 27. og 28. oktober, hvor SUV’en får danmarkspremiere.

BYD Sealion 7 vil blive lanceret i Danmark den 17. november, så senest der kender vi den officielle pris og ikke mindst de endelige specifikationer og udstyret.

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af SUV’er
Disse elbiler er bedst i test
Se Danmarks billigste elbil
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?