Mycook Touch intelligent madlavning i dit køkken [TEST]

Med Mycook touch kan alle pludselig lave den perfekte bearnaise, uden at den skiller. Læs om den også skal finde plads i dit køkken.

Mycook Touch intelligent madlavning i dit køkken [TEST]

Indrømmet, Mycook Touch har ikke så meget med mobiler at gøre. Men da jeg har siddet de sidste par sæsoner af Masterchef og drømt om en Thermomixer, var det svært at gå udenom Mycook Touch da jeg blev tilbudt at teste den.

Samtidig har Mycook Touch en glimrende app som taler sammen med maskinen, så på den måde, giver det god mening at kigge på maskinen i forhold til det intelligente hjem.

Hvad er Mycook Touch ?

Mycook Touch er en alt-i-én-køkkenmaskine, som kan blende, kværne, røre, ælte, veje, emulgere, snitte, dampe og mange andre ting.

Makskinen er udstyret med induktionsplade, så du kan tilberede mad mellem 40 og 140 grader, med nem og hurtig temperaturstyring under tilberedningen.

Mycook køkkenbord
På Mycook Touch har du med den 7″ store skærm hele tiden et godt overblik over opskrifter. Foto: Mobilsiden.dk

Kom i gang

Når du skal i gang, skal du først og fremmest lige fysisk løsne en skrue i bunden og herefter køre en kontakt i bunden over på “låst op” 

Herefter er du klar til at tænde maskinen og sætte den op. Maskinen har en 7 tommers touchskærm og kører på Android systemet.

Der er en nem og intuitiv guide du kan følge trin for trin og så er du nemt og hurtigt igang.

Der findes en app til Android og iOS til maskinen, så du nemt kan connecte din telefon med Mycook Touch.

Selve opsætningen voldte mig ingen problemer, og var klaret på et par minutter.

Mycook opskrifter
På Mycook Touch kan du finde en masse opskrifter. Foto: Mobilsiden.dk

Maskinen i brug

Du kan enten bruge maskinen manuelt, eller du kan vælge at følge nogle af de mange opskrifter der ligger på maskinen.

Lige først synes jeg at maskinen var lidt svær at komme igang med, men det handler nok om, at der er så mange muligheder, så man ved ikke rigtig hvor man skal starte.

Så de første gange jeg brugte maskinen, var det til simple blender opgaver.

Jeg brugte herefter lidt tid på dels at se nogle af de mange instruktionsvideoer der ligger på Mycooks hjemmeside, og kiggede på opskrifter på den medfølgende app.

Herefter kastede jeg mig ud i at lave dampede blomkålsris via en af de mange opskrifter.

Læs også: Test af Ikea Trådfri – styr lyset med din smartphone

Mycook vægt
den indbyggede vægt i Mycook Touch gør det nemt at veje ting direkte i kanden. Foto: Mobilsiden.dk

Jeg fandt opskiften på min telefon via app’en, og her kan så vælge at sende opskriften direkte til Mycook Touch maskinen, så den nu toner frem på skærmen.

Det første der skulle gøres, var at putte 600 gram blomkål i kanden med blenderen. Da der er indbygget vægt i maskinen, er det nemt hele tiden at følge løbende med i, hvor mange gram du har puttet i maskinen.

Herefter kunne jeg klikke på næste, og maskinen går selv videre til næste punkt i opskriften, som er, at nu skal dit blomkål blendes. Via opskriften ved maskinen nu, at der skal blendes i 35 sekunder, så den blender nu i 35 sekunder på den hastighed som er angivet i opskriften.

Når dette er gjort vælges næste igen.

Her får jeg at vide, at nu skal jeg hælde de blendede blomkål over i skålen til dampning og fylde vand på kanden.

Når dette er gjort, vælges igen næste, og maskinen går videre til næste punkt, som er at bringe vandet til kogning via induktionspladen i bunden, så blomkålsrisene ovenpå kan blive dampen.

Maskinen vælger igen temperatur og hvor læng der skal koges ud fra opskriften, så det eneste man skal gøre, er at følge instuktionerne på skærmen, og klikke næste. Så sørger Mycook Touch for resultatet.

Mycook blomkålsris
Blomkålsris er nemme og velsmagende at lave med Mycook Touch. Foto: Mobilsiden.dk

Efterfølgende har jeg kastet mig over et par andre opskrifter, hvis du har mod på det, kan du også tilføje dine egne opskrifter til Mycook fællesskabet.

På den enkelte opskrifter kan du også læse kommentarer fra andre ejere af Mycook, samt du kan se hvilke opskrifter der er blevet tilføjet af andre brugere.

Når du følger en opskrift, behøver du ikke at følge den slavisk. Du kan sagtens tilsætte mere eller mindre end opskriften siger, samt du kan også selv justere på stege og kogetid, hvis du f.eks. synes at din pasta skal være lidt mere al dente end opskriften foreskriver.

Mycook bearnaise
Når du har fundet en opskrift på Mycook Touch app’en kan du starte opskriften direkte på din maskine. Foto: Mobilsiden.dk

Mycook Touch app’en

Den medfølgende app, taler utrolig godt sammen med maskinen.

Du kan nemt sidde i sofaen og søge på opskrifter, som du kan gemme som favoritter.  Ud fra dine favoritter, kan du også lave en handleseddel på app’en, så du nemt kan bevare overblikke over, hvilke ingredienser du skal handle, inden du kaster du over at kokkerere.

Når du så skal i gang med madlavningen, finder du opskriften blandt dine favoritter, og starter opskriften på din maskine.

Efterfølgende kan du så give opskriften stjerner, samt kommentere hvis du har nogle kommentarer, eller eventuelle egne forbedringer til opskriften.

Læs også: Test af robotplæneklipper – din hjælpende hånd i haven

Konklusion

Mycook Touch har været en positiv oplevelse. Jo mere man bruger den, jo flere anvendelsesmuligheder ser man i den.

Man kan starte dagen, med at kværne sine kaffebønder i maskinen, lave hjemmelavet iskaffe om eftermiddag, og røre en hjemmelavet mayonnaise til burgeren om aftenen.

Alle dele på maskinen, undtagen selve kniven, kan gå direkte i opvaskemaskinen.

Efter et par gange, bliver man lidt bedre til hurtigt at kunne afmontere kniven, men en ulempe er, at man ikke bare nemt og hurtigt lige kan klikke den af.

En anden ulempe ved maskinen kan være, at selve kanden er lavet i rustfrit stål, uden nogen form for slip-let belægning. Nu har jeg ikke selv oplevet at brænde nogle ting seriøst på, men det vil helt sikkert komme, og her er rengøringen så straks lidt sværere.

En anden ting som jeg personligt har bøvlet lidt med, er at klikke låget på selve kanden, mens den sad i maskinen. Det kan godt være noget der kommer med lidt mere øvelse, men det har i hvert fald været et irritationsmoment for mig igennem testen, specielt i det prisleje maskinen ligger på. 

En anden ulempe er, at kapaciteten på maskinen er beregnet til omkring 4 personer, så det sætter nogle begrænsninger, når du skal kokerere til større mængde gæster.

Mycook Touch har en vejledende pris på kr. 9.999,- hvilket er i den dyre ende af skalaen. Det er stadig billigere end en Thermomixer, og den opfylder stort set de samme funktioner.

Så kan man altid vurdere, hvor meget man vil investere i sit køkken, og hvor meget man går op i madlavning.

Med Mycook Touch, kan du i hvert fald erstatte utrolig mange af dine nuværende maskiner, potter og pander, og lave de fleste ting, direkte på maskinen.

Men alt i alt vil det være en af de ting, som jeg vil savne, når den nu bliver sendt retur, her efter testen – men så er det godt at det snart er jul.

Mycook Touch ender på 5 ud af 6 stjerner.

 

 

Mobilsiden badge fem stjerner