JBL Charge 3 – Det oplagte valg [TEST]

JBL’s Charge 3 spiller hverken bedst eller højest - men den er alligevel et af de bedste trådløse højtalere du kan få.

JBL Charge 3 – Det oplagte valg [TEST]

Når du skal have lyd med på farten, står valget oftest mellem det praktiske og kompakte, eller det store og vellydende.

JBL’s Charge 3 falder midt i mellem de to størrelser – men et større batteri og en opgraderet lyd gør, at den begynder at kunne kæmpe i den større liga.

Det gør den til et potentielt hit blandt bærbare højtalere.

Se også:  JBL Flip 4 – En oplagt rejsefælle [TEST]

JBL Charge 3
JBL Charge 3 er væsentligt større end Flip 4, men vejer kun 250 gram mere. Foto: Mobilsiden.dk

Specifikationer JBL Charge 3

Mål: 87 x 88,5 x 213mm
Vægt: 780 gram
Lyd: 2x 50mm full range drivere. 65-20.000 Hz frekvensrespons.
Effekt: 2x10W
Batteri: 6.000 mAh, 20 timers spilletid og 3½times ladetid
Pris: ca. 1.000,- kroner
Øvrigt: Micro-USB lader og kabel. Fås i sort, rød, grå, grøn og blå.

JBL Charge 3
JBL Charge 3 pumper lyd ud fra fronten og siderne. Foto: Mobilsiden.dk

Der er sket meget, siden den allerførste JBL Charge kom igennem mobilsiden.dks testbænk. Dengang var Charge en kompakt sag, hvis åndelige arvtager rettere skal findes i JBL’s nuværende Flip 4.

Charge 3 er nemlig blevet større, meget større og fylder nu næsten det samme som en liter minimælk.

JBL Charge 3 er til gengæld ikke alt for tung, dens vægt på 780 gram gør den kun et par hundrede gram tungere end letvægterne, men den giver plads til mere og bedre lyd.

Den relativt lave vægt betyder på ingen måde at Charge 3 føles billig eller sart. Den er konstrueret i en stærk miks af plast og tekstil som utvivlsomt vil holde til dagen og vejen. Og nu er den såmænd også IPx7-certificeret – den kan altså tåle at blive dyppet i vand uden at tage skade.

Læs også: JBL Pulse 2 – En solid partystarter [TEST]  

JBL Charge 3
JBL Charge 3 betjenes via store, enkle knapper. Foto: Mobilsiden.dk

Enkel betjening

Charge 3 betjenes på samme vis som JBL’s øvrige bærbare højtalere, via nogle store velplacerede knapper som nærmest kan betjene i søvne, takket være deres udformning.

En duo lysdioder indikerer om højtaleren er tændt og hvorvidt JBL’s Connect feature er slået til. Sidstnævnte kommer vi tilbage til om lidt.

I bunden finder du en lille stribe hvide lysdioder der indikerer batteriets ladetilstand. Det er smart for Charge 3, kan, som navnet hentyder til, lade din mobil op via sit store batteri på 6.000 mAh.

Læs også:  Harman Kardon Go + Play – Veldoseret vellyd [TEST]

Selve opsætningen er ligetil: bluetooth slås til, Charge 3 dukker op på din mobils bluetooth indstillinger og den trådløse tilslutning er nu sikret så længe du bliver inden for 10 meters rækkevidde. Eneste savn er en NFC-chip, for den ville umiddelbart gøre NFC-opkobling lettere med Android-smartphones.

JBL Connect er en funktion der fungerer særdeles godt med en højtaler af Charge 3’s kaliber. Den gør det nemlig muligt at slutte flere JBL-charge sammen for på den vis at opnå et større lydbillede med ordentlig stereolyd.

JBL Charge 3
Batteriet i JBL Charge 3 er så godt, at det sjældent skal tankes op. Foto: Mobilsiden.dk

Voksen lyd

Når JBL Charge spiller op, bliver det hurtigt klart for en, at JBL har udnyttet det større format til at give højtaleren mere bund end tidligere versioner.

De to 50mm full-range vibrerer taktfast med basreflekserne på hver side for tilsammen at give et varmt og behageligt lydbillede hvor især bas, men også mellemtoner og diskanter er velrepræsenterede.

Det lyder godt, og klæder de fleste musikgenrer, men enkelte HiFi aficionadoer skal dog nok finde noget at udsete på præcisionen i det højeste register. Her lyder dobbelte så dyre alternativer fra BeoPlay og Vifa, men prisen er altså også derefter.

Skruer du helt op, træder bassen i baggrunden, men så spilles der også så højt at naboerne vil overveje at brokke sig – og lydbilledet er ofte på nippet til at falde fra hinanden. Skal du spille op til en (lille) fest, vil jeg råde til at købe to Charger 3’ere og slutte dem sammen via JBL Connect.

Festen vil til gengæld ikke behøve at stoppe med det samme, for det store batteri giver en driftstid på imponerende 20 timer. Nærmer du dig max volumen, skal du dog regne med 5 festlige timer – men det er stadigt nær det dobbelte af hvad konkurrenterne typisk præsterer.

Se også:  Vifa Helsinki – fuld af stil og vellyd [TEST]

Selve opladning foregår via det medfølgende micro-USB stik og tager godt 3 timer. Det store batteri giver også mulighed for at oplade din mobil på farten – 6.000 mAh rækker til at oplade de fleste smartphones fra 0 til 100 omkring et par gange.

Til sidst rummer JBL Charge 3 en mikrofon, så højtaleren kan fungere som håndfrit headset. Det fungerer udmærket, men her er dog ingen aktiv støjreduktion til at frasortere eventuel omgivende støj omkring dig.

JBL Charge 3
JBL Charge 3 glimrer til de fleste formål. Foto: Mobilsiden.dk

Svært at finde bedre til prisen

Med Charge 3 har JBL skabt en herlig højtaler som vil kunne bruges i et utal af scenarier qua sin kvalitet, mange features og velproportionerede lyd.

Pool-party, PC-højtaler, påskefrokost i haven, backpackrejser, præsentationer, køkkenhøjtaler, etc. – Charge 3 er en sand multikunster af en højtaler som vil levere en god indsats i nærmest alle tænkelige situationer. Parrer du et par stykker af dem sammen via JBL Connect, kan de endda spille op til en mindre fest.

Kan du derfor leve med at den fylder lidt, får du en virkelig anvendelig og vellydende højtaler til en skarp pris.

Det bliver til en topkarakter herfra: 5½ ud af 6 mulige.

Se også:  Beoplay A1 – Dansk design når det er bedst [TEST]

Fordele:

  • Velspillende
  • Solid og relativ let konstruktion
  • Vandtæt
  • Stort batteri der kan oplade mobilen

Ulemper:

  • Savner præcision i de højere toner
  • Fylder mere end tidligere versioner
 

Emnet er ikke færdigdebatteret

Fortællingen har egentlig ingen ende. Næste relevante historie kom her. mobilsiden har holdt fast i temaet. Allerede d. 30/3/2017 bragte vi nyt i sagen med sagen Samsung Galaxy S8 minder dig om at gøre kameraet rent – Forstættelsen i sagen kan læses her. De sidste nyheder om temaet finder du her.