Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+: Næsten perfekt [TEST]

Samsungs to nye S8-toptelefoner er en softwareopdatering fra at være de perfekte smartphones.

Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+: Næsten perfekt [TEST]

At sige, at Samsung har haft succes med deres buede displays, er lidt af en underdrivelse.

Selskabet introducerede i sin tid konceptet med det buede edge-display i den første Galaxy S6 edge tilbage i 2015. Og siden er det blevet til lutter topkarakterer fra anmelderne og to gange kåringer som Årets Mobil til henholdsvis Galaxy S6 edge og S7 edge.

Samsung har derfor gentagne gange bevist, at de har helt styr på det med fremtidsdesign. Det sætter afløserne på prøve, for nu skal de igen overgå forgængerne markant.

Til formålet er Galaxy S8, og storebror Galaxy S8+, født med et nyt, slankere skærmformat, der giver mulighed for en endnu større displayoplevelse.

Se også:  Samsung sprænger grænserne med Galaxy S8 og S8+

Specifikationer Samsung Galaxy S8/ S8+

Mål (S8): 148,9 x 68,1 x 8,0 mm, 155 gram
Mål (S8+): 159,5 x 73,4 x 8,1mm, 173 gram
Display (S8): 5,8” WQHD (1.440 x 2.960 pixels), 567 PPI, Gorilla Glass 5
Display (S8+): 6,2” WQHD (1.440 x 2.960 pixels), 531 PPI, Gorilla Glass 5
Processor: Exynos 8895 octa, (4 x 2,3 + 4 x 1,7 GHz), 4 GB RAM
Grafikchip: Mali G71 MP20
Batteri: 3.000 mAh (S8), 3.500 mAh (S8+), Quick-Charge 3.0 via USB 3.1 Type-C
Lagerplads: 64 GB + udvidelse med microSD-kort op til 256 GB
Bagkamera: 12 megapixel, fokuspixels, f/1,7 optik + pulsmåler + optisk billedstabilisering
Frontkamera: 8 megapixel, fokuspixels, f/1,7 optik
Software: Android 7.1 Nougat, Bixby-assistent
Andet: IP68-certificering, pulsmåler, Always On display
PrisFå den bedste pris på mobilpriser.dk
Farver: Midnight Black, Maple Gold, Orchid Gray, Coral Blue og Arctic Silver

Eminent design

Samsung har længe været udskældt for deres plastdesign, men siden S6-generationen skal jeg love for, at Samsung er kommet stærkt igen. Med Galaxy S8 løfter Samsung hele designoplevelsen endnu en tand i vejret.

Nu er det udelukkende metal og glas, som dine fingre kommer i kontakt med, når der holdes om telefonen. Ligesom S6 og S7 før denne er S8 bygget op som en glassandwich med en aluminiumskant hele vejen omkring – og som S7’erne er S8 også både vand- og støvtæt.

I denne omgang er designet dog helt symmetrisk ligesom i Note 7, hvilket unægtelig ser helt særligt ud – især i de testede blanksorte varianter, hvor både for- og bagsider ligner hinanden til forveksling.

Se også:  Samsung Galaxy S8 og S8+ – de tekniske specifikationer

S8, og den større S8+, ser begge yderst adelige ud i deres spejlblanke finishes i enten sølv, sort eller den nye ’Orchid Grey’, som er en blankgrå farve med et lilla skær.

Det noble udtryk fortager dog lidt, så snart ens fedtfingre får lov til at sætte deres aftryk. Som med så mange andre blanke glasflader sker det cirka 50 millisekunder, efter man bare kigger på dem.

Samsung synes, fortjent, at være yderst tilfreds med designet, som virkeligt får lov til uhindret at tale for sig selv. For i denne omgang vælger selskabet at nedtone deres logoer, så du på S8 kun finder et enkelt Samsung-logo på bagsiden, og det er både mindre og mere diskret i farven end nogensinde.

Samsung Galaxy S8 s8 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

Et nyt format

Selvom designet og materialerne holder, er man ikke i tvivl om, hvad der er den egentlige hovedattraktion i Galaxy S8: displayet.

Med Samsung Galaxy S8 introducerer selskabet et 18,5:9 format, som er slankere end de sædvanlige 16:9-skærme, som i dag dominerer i både smartphones og fjernsyn.

Det sælsomme mål kan virke arbitrært, men falder just imellem to stole: 21:9-formatet, som dominerer i biografverdenen, og det velkendte 16:9, som har domineret, siden DVD og HD blev hvermandseje. Efter at have brugt det en uges tid er jeg overbevist om, at det har potentialet til at blive fremtidens skærmformat.

Fordelen med det nye format er, at Samsung kan klemme et væsentligt større display ind i, hvad der ellers kunne diskes op med i smartphones af denne størrelse. Galaxy S8 har et 5,8 tommer display at byde på, mens Galaxy S8+ er endnu vildere med sit 6,2 tommer store biograflærred.

Se også:  Displaymate: Galaxy S8 har den bedste mobilskærm nogensinde

De kæmpemæssige mål betyder dog ikke, at telefonerne bliver synderligt sværere at håndtere. Galaxy S8 er i praksis lige så bred som et 5,2 tommer display, mens S8+ matcher bredden på et traditionelt 5,5” display.

Højden er dog en anden sag. Her bliver lærredet i Galaxy S8 lige så højt som et vanligt 6 tommer display, mens Galaxy S8+ begynder at udfordre deciderede tablets ved at kunne mønstre samme billedhøjde som et 6,4” display i 16:9-format.

Formatet største styrke er tydeligst, når du ser film på Galaxy S8+. Her matcher billedet næsten det, som du får på en iPad mini – det er kun 12 procent mindre. Når du multitasker mellem to apps, bringer det nye format også klare fordele med sig, da både indholdet fra begge apps og et tastatur kan vises på skærmen på en gang.

Det nye format fungerer dog ikke altid gnidningsfrit. Visse apps skaleres ikke op til at fylde hele displayet, mens videoer får en sort ramme om hver side, hvis de er optaget i 16:9-format – hvilket de jo oftest er.

På sigt kan jeg dog se, at formatet vil kræve færre kompromiser. Visse apps som YouTube tilbyder allerede nu at beskære billedet til 18,5:9-format, mens bredere videoformater som DCI 4K (omkring 17:9) begynder at vinde frem.

Samsung Galaxy S8 s8 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

Fantastisk lyd og billede

En god smartphoneskærm kræver dog mere end bare et stort billede. Farver, kontrast og meget mere skal også være i orden. Det er de i den grad hos både Galaxy S8 og Galaxy S8+.

Det er den nyeste AMOLED-teknologi, som Samsung benytter her. Kontrasten er derfor så høj, som den kan blive i et display. De livlige farver, som kendetegner teknologien, er også til stede her, og nu er de endda tunede til at matche den farverige HDR-standard. Bliver det for meget med de yderst livlige farver, kan du dog vælge nogle mere afdæmpede profiler i indstillingerne samt en rødlig nattemode.

AMOLED har en akilleshæl. Lysstyrken er ofte en smule svagere end i IPS-displays, men den er ikke at spore i Galaxy S8 og Galaxy S8+. Mobilen er den mest lysstærke, som vi har testet til dato, omend du skal bekræfte i indstillingerne, at du vil have mobilen til at skrue helt op. Ellers er den maksimale lysstyrke stækket fra Samsungs hånd.

Opløsningen er i år hævet til 2.960 x 1.440 pixels, hvilket gør Galaxy S8 og Galaxy S8+ præcis lige så ultraskarpe som deres respektive forgængere. Samsung vælger dog at neddrosle opløsningen fra det hyperskarpe til det skarpe ved at tilbyde 2.220 x 1080 som standardopløsning. Det bemærkes nu ikke i praksis og giver givetvis en bedre driftstid.

Skal mobilen bruges til virtual reality med eksempelvis Gear VR-headsettet, bør du dog huske at sætte opløsningen op. Alternativt kan du sænke opløsningen hele vejen ned til 1.480 x 720 pixels for at minimere displayets strømforbrug.

Det virker lidt sært, at Samsung på forskellig vis forsøger at sætte bånd på sit ellers fantastiske display – man frygter lidt at strømbudgettet vil sprænges eller at displayet vil blive slidt før tid, hvis man opsætter sin Galaxy S8-skærm til at være så god som mulig.

Læs også:  Ejere af Samsung Galaxy S8 klager over rødlige skærme

Galaxy S8’s medfølgende headset lyder rigtig godt

Kapabel lyd

Den gode skærmoplevelse akkompagneres af en lige så imponerende lydside – forudsat at du benytter dig af det inkluderede headset signeret af AKG.

Headsettet er nemlig af en helt anden kaliber end det, der typisk følger med en mobil. Det er et sleevet kabel, hvilket jo altid er lækkert, og samtidig afværger det de værste knuder i ledningerne. Et sæt ørepropper i varierende størrelse sikrer samtidig, at de slutter sig sikkert til øregangen.

Det hele føles umådeligt lækkert, og med undtagelse af den lidt plastprægede fjernbetjening bliver man overbevist om, at den påståede listepris på omkring 800 kroner afspejler headsettets reelle kvalitet.

Se også:  Samsung Galaxy S8 minder dig om at gøre kameraet rent

Udover at se pæne ud er de enkelte ørepropper også stærke indvendigt med tovejslyd, der sikres af en 8 mm driver samt en 11 mm woofer. Samtidig leverer Galaxy S8 32-bit lyd, hvilket garanterer, at inputtet er så krystalklart, som det kan blive.

Det er første gang, at så avanceret teknik finder vej til en smartphone-bundle, og resultatet vil forbløffe en, hvis man forventer standardlyd fra det, du finder i pakken.

Lydbilledet overbeviser især med sine veldefinerede mellemtoner og krystalklare diskanter – de er Hi-Fi-betegnelsen værdige. Bassen er en smule mere tøvende, men fortsat i en klasse over det, som du finder i et sædvanligt headset. Alt i alt lyder det glimrende og giver en audiofil oplevelse, som er det flotte display værdigt.

Dropper du headsettet og tyer til den indbyggede højtaler i bunden, kommer du dog hurtigt ned på jorden igen. Det lyder ikke decideret dårligt. Den lyder som sin forgænger, men placeringen er desværre lige så uheldig, og man får let skærmet for lyden.

Samsung Galaxy S8 s8 Plus
Fingeraftrykslæseren bagpå er placeret uhensigtsmæssigt tæt på kameraet. Foto: Mobilsiden.dk

Falsk sikkerhed og ergonomiske kiksere

Det nye design med væg-til-væg-display betyder, at Samsung har måttet vrage en af sine foretrukne koryfæer: den fysiske homeknap.

Den er der bare ikke plads til mere, og den lever derfor udelukkende som en softwareknap på displayet. Det betyder, at fingeraftrykslæseren i stedet må rykke bagpå. Uheldigvis har Samsung her valgt at placere den alt for højt oppe og alt for tæt på kameraet med besvær og en fedtet kameralinse til følge.

Samsungs hensigt er nok, at du primært skal benytte dig af enten ansigts- eller irisgenkendelse for at låse mobilen op uden at skulle ty til middelalderlige metoder som adgangskoder, PIN-koder eller mønstre.

Ansigtsgenkendelsen er ny og beror på det frontvendte kameras evne til at fotografere og sindrige algoritmers evne til at genkende netop dit ansigt.

Det lyder lokkende, men løsningen er langt fra at fungere tilstrækkeligt fejlfrit til, at jeg vil stole på den. Det kræver for det første godt med lys at få genkendt sit ansigt. Står du i gaden eller stearinlysets skær, vil det bestemt ikke virke.

Teknologien synes også at have klare præferencer for visse ansigter. Succesraten varierede vildt. Nogle kolleger på redaktionen kunne få S8 til at hilse velkommen hver gang, mens andre, navnlig undertegnede, kun kom igennem tre ud af fire gange. Har du skæg, briller og andet, der dækker for ansigtet, bliver teknologien hurtig småirriterende. Og har du solbriller på, kan du glemme alt om ansigtsgenkendelse.

Se også:  Fingeraftrykslæser bag på Galaxy S8 er en nødløsning

Værst er dog, at softwaren i sin første inkarnation kunne narres af noget så simpelt som et foto af én. Det skulle være ordnet nu, og det er såmænd ikke lykkedes at få snydt de opdaterede telefoner på redaktionen, men det rejser nu store spørgsmål om teknologiens sikkerhed, som den er nu.

Samsung har dog biometriske mere sikre alternativer i form af irisscanneren, som fungerer på præcis samme vis som i Note 7.

Det er sikkert og øger min succesrate til 9 ud af 10 forsøg, men det er stadig lige i underkanten til, at jeg vil ty til den som min primære oplåsningsteknik. Jeg endte med at ty til et mønsterkode, hvilket er old-school, men som er kvikt, og vigtigst af alt: det fungerer hver gang.

Samsung Galaxy S8 s8 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

Power, power, power

Ny S-mobil fra Samsung er ensbetydende med en ny processor, og i denne omgang bliver ydelsen endnu en gang skruet endnu en tand i vejret.

Motorrummet regeres af en ottecylindret processor, en Exynos 8895, som er en udboring og fintuning af sidste års Exynos.

Hvorvidt du kommer til at bemærke det store kvantespring i ydelse, kommer dog en del an på opgaverne, som du sætter telefonen til. I benchmarks præsterer den mellem 5 og 50% højere i ydelse.

Den største fremgang måles i grafiske applikationer, navnlig spil, hvor den markant styrkede GPU-ydelse kan mærkes.

Se også:  Samsungs Exynos 8895 chip slippes løs – så vild er den

Taler vi andre dagligdagsopgaver, vil du nok ikke bemærke de store performanceforskelle i forhold til sidste års i forvejen meget potente Galaxy S7. Alt åbnes og lukkes tjept op, og der kan multitaskes uden nævneværdige tænkepauser. Samsung kunne her kritiseres for ikke at have inkluderet mere end 4 GB RAM, men realiteten er, at Android fortsat ikke er gearet til effektivt at udnytte mere end 4 GB RAM.

Processoren i Galaxy S8 kommer dog med en mere skjult fordel. Den er bygget på den til dato mest avancerede procesteknologi med en printstørrelse på på bare 10 nanometer. Det giver den potentiale til at være den mest strømeffektive chip til dato.

Det er en god ting, for Samsung har valgt at skrue ned for batteriets kapacitet, så både Galaxy S8 og Galaxy S8+ har 100 mAh mindre at rutte med end deres respektive forgængere. Og nu skal batteriet samtidig servicere væsentligt større displays end før.

Samsung Galaxy S8 s8 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

Man kunne frygte det værste, men Samsung slipper nådigt her, for både skærm og processor forstår at holde sig til et minimalt strømforbrug. I praksis blev det til omkring et til halvandet døgns brug med den mindre Galaxy S8’er, mens den større Galaxy S8+’er endda kunne klare sig lidt længere på en optankning.

Samtidig byder Samsung på en rig værktøjskasse af strømsparefunktioner, der gør det muligt at klemme det maksimale ud af batteriet. Ultrastrømsparefunktionen er lige drastisk nok, men den almindelige strømsparefunktion er effektiv, da den reducerer strømforbruget med op til en tredjedel, uden at det bemærkes i brug.

Når tanken er tom, er både Galaxy S8 og Galaxy S8+ heldigvis ekviperet med Quick Charge 3.0-teknologi, hvilket giver et mærkbart boost, når der oplades med den medfølgende 15 W-oplader. Samsungs Galaxy S8’ere forbliver nogle af de efterhånden få toptelefoner der understøtter trådløse opladere.

Se også:  Samsung Galaxy S8 dominerer i benchmarks: overhaler rivalerne

Opladningseancen klares derfor tjept. Galaxy S8 ræser fra 0 til 75 % på en time, mens der er fuldt tanket op godt en halv time senere. Storebror Galaxy S8+ er et lille kvarter længere om at tanke op, men den har jo også et større batteri.

På antennefronten er S8 først med en skelsættende antenneteknologi. Vi er ikke oppe i 5G endnu, men den er først med understøttelse af Gigabit-opkoblinger via Cat. 16 LTE. Omsat til dansk betyder det, at du, vel at mærke teoretisk, kan downloade indholdet af en DVD på bare fem sekunder – hvis ellers din udbyder kan understøtte de vilde hastigheder.

I praksis er de reelle netværkshastigheder væsentlig lavere, men både Galaxy S8 og Galaxy S8+ gør en god figur under selv svære netværksforhold – eksempelvis Mobilsiden.dks kælderlokale, hvor den kompetent slutter sig til 4G-netværk der, hvor det kniber for andre smartphones.

Se også:  Samsung DeX: Langt fra imponerende [TEST]

Samsung Galaxy S8 s8 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

Lys og let software

Galaxy S8-telefonerne bliver en af de første Samsung-smartphones, der er født med Googles Android 7.0 Nougat-software – og med denne software kommer selskabet med endnu en fortolkning af Googles styresystem.

Kan du huske dengang, hvor Samsungs software var overlæsset med features og hysteriske grønne farver overalt i interfacet? De dage er endegyldigt borte med Galaxy S8 og Galaxy S8+, hvor Samsung nu satser på en lys og let palette af farver.

Resulatet er nydeligt at se på, og alt virker fnuglet – givetvis på grund af de hvide baggrunde med sarte pastelfarvede ikoner og menu-elementer, som man støder på.

Betjeningsmæssigt har Samsung dog ikke ændret det store – menuerne er tematisk opdelt, du finder fortsat quick-toggles i notifikationsrullegardinet, mens du fra siden kan trække de såkaldte ’Edge’-funktioner frem, hvorfra du kan få hurtig adgang til kontakter, apps eller telefonfeatures som lommelygten eller klokken.

Betjeningsmæssigt er den mest bemærkelsesværdige forskel, hvordan du får fat i dine apps. Nu er de ikke længere gemt i en app-bakke, men kan hives frem ved et svirp op eller ned – lidt på samme som med Googles Pixel-telefoner.

Det er smart, men det havde været endnu smartere, hvis Samsung havde benyttet sig af svirp ned-funktionen til at hive topgardinet ned – den ligger jo lidt langt oppe på sådan et aflangt display.

Se også:  Nu kan du købe Samsung Galaxy S8 i 24 karat guld eller platin

Samsung Galaxy S8 s8 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

Bixby – fortsat på fosterstadiet

En anden betjeningsmæssig feature, som Samsung givetvis har store forhåbninger til, er Bixby – deres nye digitale assistent, som skal konkurrere med Google, Apple, Microsoft og Amazon om at levere lystrende digitale sekretærer med både sprogforståelse og kunstig intelligens.

Desværre er Bixby ikke helt klar til primetime endnu, da de to første understøttede sprog engelsk og koreansk fortsat er en softwareopdatering fra at kunne betjenes. En dansksproget version synes derfor at have meget lange udsigter.

Se også:  Talegenkendelse i Bixby er ikke klar i Samsung Galaxy S8

Bixby er dog mere ambitiøs end sine konkurrenter ved også at kunne tyde billeder, forstå sammenhænge og kalenderaftaler og meget mere.

Bixby tilgås hovedsagligt via den dedikerede Bixby-knap eller et svirp mod højre fra hjemmeskærmen af. Nu er du inde i Bixby Home, hvor assistenten disker op med dagens vejrudsigt, kommende aftaler, S-Health-forslag og andre ’Bixby-kort’, som minder om en mellemting mellem Google Now og Apples widgets.

Det er praktisk, men som med så mange af Samsungs nyopstartede tjenester er udvalget af kort meget begrænset. Af tredjepartsapps finder du lige nu kun understøttelse fra Foursquare og Uber. Med andre ord er det begrænset, hvor meget du kan udvide de præinstallerede kort fra Samsung.

Bixby Vision virker her mere avanceret, men fortsat i prototypefasen. Det intelligente kamera tilgås enten fra kamera-appen eller Bixby Home, hvorefter du ved et billede kan scanne en genstand, en bygning eller en person, der interesserer dig.

Idéen er så, at den vil genkende motivet og diske op med en relevant internetsøgning, så du hurtigt kan finde oplysninger såsom pris, modelnummer eller hvor du kan købe eller finde motivet.

Indtil videre synes Bixby at være meget enfoldig i sin forståelse af omverdenen. Bevares, den forstår at skelne en kaffemaskine fra en VW Golf samt en mand fra en kvinde. Det opleves bare ikke som nok, og bliver vel først rigtig interessant at benytte, når Bixby kan skelne mellem elementer i en gruppe – lige nu er en bil bare en bil for Bixby – potentialet vil først rigtig indfries, når den kan skelne en Peugeot fra en Porsche.

Se også:  Her kan du forudbestille Samsung Galaxy S8 og S8+ billigst

Bixby har altså meget at lære endnu, men heldigvis bygger den på lærende algoritmer, som gradvis bliver bedre til at forstå omverdenen.

Med Bixbys begrænsede anvendelighed og begrænsede danske support bliver det fristende at undersøge, hvorvidt den dedikerede Bixby-knap kan omprogrammeres til at virke i samspil med andre apps – eksempelvis Googles konkurrerende Assistant. Noget der så ud til at være muligt for en stund, men som Samsung bevisligt har i sinde at lukke ned for. Kommer der en løsning, bliver det sandsynligvis et hack.

Samsung Galaxy S8 s8 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

Kamera med små forbedringer

Samsung har tilsyneladende ikke ændret det store i kameraet siden Galaxy S7-generationen. Går du teknikbladet igennem, vil de samme tal gå igen: 12 megapixels, f/1,7-optik med optisk billedstabilisering, fokuspixels og 4K-videooptagelse.

Så snart du benytter kameraet, vil der dog være forskelle at spore. Det er et nyt kameramodul, du finder ombord på Galaxy S8, og det har nu flere processorkræfter at flekse med.

Se også:  Kameraet i Samsung Galaxy S8 er et nyt modul

I dagslys ligner resultaterne sig selv: farverne er frodige, som Samsung kan lide dem, og kontrast er der masser af.

Det er dog, når det bliver mørkt, at processorkræfterne assisterer ved at sammenstykke flere billeder taget i serieoptagelse for til sidst at sammenstykke dem til et veldefineret fotos til trods for de dårlige lysforhold.

Det fungerer, om end resultaterne er en smule gulnede – noget Samsung synes at foretrække frem for mere kølige og naturlige farver, når lyset er svagt. Zoomer du helt ind, vil du dog bemærke, at fine teksturer bliver udviskede af den lidt for effektive støjreduktion.

Samsung Galaxy S8 S8 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

Når talen kommer til video, giver de nye kræfter visuelt flottere resultater end før ved at tilbyde en langt mere effektiv stabilisering under 4K-optagelser. Hvor det tidligere kneb med at holde de detaljerede optagelser i ro, bliver resultaterne nu langt mere brugbare.

Den forbedrede støjreduktion giver også pote under lavtlysoptagelser, hvor der nu kan stikkes langt dybere i skyggerne og leveres brugbare videoer. Støjen er der godt nok, men Galaxy S8 kan nu optage under forhold, hvor samtlige konkurrenter må give op.

I modsætning til før kan de fine 4K-optagelser nu også både klippes og redigeres i fuld opløsning, mens der nu er 64 GB lagerplads ombord til at lagre filerne. Er det ikke nok, er der mulighed for at udvide med yderlige 256 GB – så der skulle være plads nok.

Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7 i mørke: 

Sidste væsentlige upgrade sker på fronten af Galaxy S8-telefonerne, hvor opløsningen på frontkameraet er løftet til 8 megapixels.

Ikke nok med det, så er de enkelte pixels nu væsentligt større og fokuserer samtidig ved hjælp af de effektive fokuspixels, så dine selfies altid står pivskarpt. En rekordlysstærk optik på f/1,7 sikrer samtidig, at dine selfies ikke bliver for mørke – selv under meget svære lysforhold.

Samsung Galaxy S8 s8 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

En softwareupdate fra perfektionen

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at da jeg først fik Galaxy S8 i hænderne, var jeg solgt. Samsung har taget deres futuristiske edge-design og gjort det, om muligt, endnu mere avanceret og imponerende end nogensinde.

Skærmen er nu en gang det væsentligste interface i en smartphone, og den får du masser af, uanset om du vælger den mindre S8’er eller den store S8+’er.

Læs også:  Samsung S8 hands-on: Muligvis årtiets smartphone

Efter at have benyttet telefonen i en tid nyder jeg stadig at se på S8’erens futuristiske kurver, mens de hviler på skrivebordet – men et par småkiksere får mig til at indse, at Samsung, og jeg selv, har været enøjede, når det kom til storskærmens herligheder.

I praksis synes Samsung at have taget lidt for let på, hvordan telefonen skal betjenes i hverdagen med oplåsningsmekanismer, som ikke helt fungerer, og en topbjælke samt fingeraftrykslæser, som er svære at nå. Og så er Samsungs store satsning på alternativ betjening, Bixby, tydeligvis ikke bagt færdig endnu.

Overordnet set er det dog småskavanker, som let kan overses – og som Samsung teknisk kunne rette op på med en enkel softwareopdatering. Det vil ikke få nogen til at glemme, at Samsung med Galaxy S8 og Galaxy S8+ har kreeret markedets stærkeste, flotteste og mest avancerede smartphone til dato. En gudeskøn sag.

Det bliver derfor til topkarakter til Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+.

Få den bedste S8-pris hos mobilpriser.dk

Fordele:

  • Fantastisk display
  • Skønt design
  • Stærkt, vandtæt ydre
  • Topydelse
  • Glimrende headset

Ulemper:

  • Drilsk oplåsning
  • Bixby er underudviklet
  • Høj pris
 

Mere til nyheden

Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 11/4/2017 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel der drejer sig om Jabra Move Wireless – Pæn til prisen [TEST] – Forstættelsen i sagen kan læses her. Emnet er stadig Hot. Klik her for seneste nyt..