Kamera-test: Zoom på Samsung Galaxy S21 Ultra

Flagskibet Galaxy S21 Ultra bliver taget godt i mod i test verden rundt, blandt på grund af dens kamera. I vores test har vi taget et nærmere kig på, hvor god zoom er i Samsung Galaxy S21 Ultra.

Kamera-test: Zoom på Samsung Galaxy S21 Ultra

For blot en uge siden lancerede Samsung deres nye serie af flagskibstelefoner, Galaxy S21. Serien består af Galaxy S21, Galaxy S21+ og premium flagskibet Galaxy S21 Ultra. I går blev der løftet embargo for test af Samsung Galaxy S21 Ultra, hvorefter internettet blev fyldt med anmeldelser af den nye topmodel. Hvor forgængeren Galaxy S20 Ultra fik et blandet modtagelse, så virker det som om Samsung har lyttet, for Galaxy S21 Ultra er bedre på alle områder, hvor specielt kameraet har fået en overhaling. Også i vores test af Samsung Galaxy S21 Ultra var vi meget imponerende over kameraet. Derfor vil vi her kigge nærmere på en af de ting, som S21 Ultra gør godt og hvor den skiller sig ud fra konkurrenterne. Her kan du få et indblik i zoom i kameraet på Samsung Galaxy S21 Ultra og samtidig se hvor god den er til det.

Samsung Galaxy S21 Ultra er udstyret med i alt fem kameraer, hvoraf fire sidder på bagsiden. Den primære sensor er Samsungs nyudviklede ISOCELL HM3, som er en videreudvikling af sensoren i Galaxy S20 Ultra og Note 20 Ultra, med en større pixelstørrelse på 0.8μm. Med sine 108 megapixel er det en voldsomt stor sensor, og Galaxy S21 Ultra tilbyder også at skyde billeder i denne opløsning, men bruger 12 megapixel som standard med pixel binning. Til at håndtere hurtig autofokus, har Samsung S21 Ultra med en laser.

Udover den store hovedsensor har S21 Ultra en ultra vidvinkel-sensor, som udover at tage 120 graders-foto også kan bruges til makrofotografering. I denne artikel kigger vi ikke nærmere på denne sensor, men springer direkte videre til de to telefotolinser – yes, dem er der to af. Man får op til 10x optisk zoom på Galaxy S21 Ultra, og her er også en forbedret udgave af Samsungs 100 x Space Zoom. Stadig en gimmick for mange, men er blevet meget mere stabil i det nye flagskib.

Se også: De bedste kamera-telefoner

Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy S21 Ultra kameralayout.

To telefotolinser i Galaxy S21 Ultra

Samsung er ikke de første til at benytte sig af to telefotolinser, men det er første gang de som producent gør det. Den første telefotolinse bruges til 3 x optisk zoom, hvor den anden tager over ved 10 x zoom – begge er på 10 megapixel, med stor forskel i blænden. Men en virkeligheden kommer både hovedsensor samt de to telefotolinser i spil, når der zoomes på Samsung Galaxy S21 Ultra. Lad mig prøve at forklare.

Når man først starter med at zoome på Samsung Galaxy S21 Ultra benytte hovedsensoren fra 1-3 x zoom, hvor første telefotolinse tager herover. For det meste i hvert fald. Alt efter hvor meget lys der er til stede, så vurdere telefonen om hovedsensor eller telefotolinsen giver det bedste resultat. Efter 10 x zoom tager den anden telefotolinse over, og den benyttes helt indtil den vanvittige 100 x Space Zoom. Sidstnævnte er en periskoplinse, som er en teknologi vi først så brugt i Huawei P30 Pro.

Det nye kamera i Galaxy S21 Ultra giver den bedste zoom i en mobiltelefon lige nu. Hvis det er noget du bruger ofte, så kunne det være værd at overveje den – selvom Galaxy S21 Ultra ikke ligefrem er billig. Kombinationen af optisk, eletronisk og AI-stabilisering gør et fremragende arbejde i S21 Ultra.

Herunder er nogle billeder taget med zoom på Samsung Galaxy S21 Ultra. De er allesammen håndholdt – ingen brug af stativ.

Se også: Find billigste priser på Samsung Galaxy S21

Se også: Nyt om kamerateknologi i telefoner

Historien følges op

Siden vi bragte denne artikel er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 21/1/2021 kom der nyt i sagen med en artikel med fokus på Test af Samsung Galaxy S21 Ultra 5G – Ultimativ AndroidKlik her og læs den fulde artikel.. Få også seneste nyt om emnet ved at trykke her..