Jabra Cruiser2 – Hit the Road Jack (produkttest)

TEST: Super god lyd - og du kan samtidig kører håndfrit i din bil, sådan lover Jabra med deres Jabra Cruiser2. Er det for godt til at være sandt?

Jabra Cruiser2 – Hit the Road Jack (produkttest)

Jabra er en af de førende producenter af håndfrie kommunikationsløsninger, og har mange års erfaring og er ofte nogle af de første med nye teknologier.

Jabra har netop lanceret Jabra Cruiser2, som tilhører anden generation af deres håndfrie løsninger til bilen.

Den skal følge op på succesen, som Jabra havde med Jabra Cruiser fra 2009, som vi på Mobilsiden.dk også roste til skyerne.

Vi har i testperioden benyttet Jabra Cruiser2 med et par forskellige telefoner, for at have flere at vurderer løsningen på.

Jabra Cruiser2

Generelt om Jabra Cruiser2

Jabra Cruiser2 er super nem at betjene, og du behøver ikke nogen installation af Jabra Cruiser2 i bilen, da den blot kan “clipses” på solskærmen.

Du kan forbinde din mobiltelefon med Jabra Cruiser2 via BlueTooth, og den har en rækkevidde på cirka 10 meter, og det er muligt for to enheder at være tilknyttet samtidig.

Når man væger Cruiser i telefonens bluetooth-menu, bliver man højst sandsynligt bedt om et password. Her indtastes blot fire nuller (0000), og så er parringen fuldført.

Via FM transmitteren kan du også forbinde den til din bilradio, hvilket giver mulighed for at streame musik, opkald osv. ud igennem bilens højtalere.

Batteriet kan holde strøm til omkring 14 timers taletid, og et lille døgns standby tid. Men løber man alligevel tør for strøm, så er der selvfølgelig mulighed for at lade op ved hjælp af cigarettænderen i bilen. Foruden det kan du også oplade enheden med microUSB.

Jabra Cruiser2

Designet er godkendt

Jabra Cruiser2 gør ikke meget væsen af sig rent designmæssigt, hvilket er en god ting. 

Den skal jo også sidde “skjult” på solskærmen det meste af tiden.

Størrelsesmæssigt er den lidt a la en iPhone 3GS, og den har også en “metalramme” udenom, dog er den noget tykkere, plus har en “clips” bagpå.

Det er ligeledes muligt at styre volumen -/+/mute og lægge på/tage telefonen på selve Jabra Cruiser2.

Jabra Cruiser2 – den blinde passager

Med Jabra Cruiser2, så har du altid en “blind passager” med i bilen. Den fortæller, om den er forbundet til din telefon, om den er tændt/slukket.

Foruden det, så har Jabra Cruiser2 også caller ID, så den fortæller, hvem der ringer (hvis person er en kontakt i din telefonbog).

Lydkvaliteten i Jabra Cruiser2 er rigtig god, og selvom du sagtens kan føre lange samtaler er der ingen grund til at frygte den løber tør midt i det hele. Den advarer nemlig inden, så du har mulighed for at tilslutte oplader.

Enheden formår således at sortere den værste baggrundsstøj fra. Ifølge Jabra skyldes det blandt andet, at Cruiser er udstyret med to mikrofoner, som dermed kan prioritere og filtrere den vigtigste lyd – din stemme – igennem til personen i den anden ende.

Stemmemeddelelser kan desværre ikke fungere på dansk, men det vil formentlig ikke gøre den helt store forskel for de fleste, da det trods alt er rimelig basale ting den siger.

Konklusion – on the road again…

I Willie Nelson’s sang “On The Road Again” lyder noget af teksten sådan her; On the road again, just can’t wait to get on the road again. Og det er sådan man får det med Jabra Cruiser2.

Den giver muligheden for at høre og tale håndfrit – og derved undgå bøder på 500 kroner. Som det jo koster, hvis man bliver stoppet af politiet og taler i mobiltelefonen.

Jabra Cruiser2 har mange flere fordele end ulemper, de to eneste ulemper er efter min mening, at den ikke kan være på solskærmen, mens den oplades, da ledningen så er i vejen for chaufføren. Men snakker man – kan den evt. holdes af en passager eller ligge på sædet ved siden af, da mikrofonen godt kan opfange det man siger alligevel.

En anden ting er, at i solskinsvejr, så skal man være opmærksom på evt. at vende den anderledes på solskærmen – da denne ellers skygger og tager noget af lyden.

Jabra Cruiser2 er bestemt et godt produkt til prisen. Når man tænker på, at den ikke er meget dyrere end de 500 kroner Politiet tager for en bøde, så den ender på 6 ud af 6 stjerner.

Jabra Cruiser2 er set til omkring 700 kroner.